KRENUO DA GA “OVERI”, ALI MU JE PUŠKA ZAKOČILA: Stravični detalji napada na srpskog pilota: Napadač ga izbo bajonetom!

 KRENUO DA GA “OVERI”, ALI MU JE PUŠKA ZAKOČILA: Stravični detalji napada na srpskog pilota: Napadač ga izbo bajonetom!

Foto: Shutterstock

Srpski pilot B.Đ. (60) teško je ranjen u Nigeriji kada je pripadnik nigerijske vojske iz zasad nepoznatih razloga napao helikopter Ujedinjenih nacija kojim je on pilotirao. B. Đ. je, kako saznaju mediji, napadač ranio hicem iz vatrenog oružja i krenuo je da ga “overi”, ali mu se puška zaglavila!

Prema saznanjima “Blica”, jezivi napad, u kome je poginulo troje ljudi – jedna humanitarka iz Etiopije, jedan vojnik i sam napadač – dogodio se prilikom rutinskog sletanja u Damboi, u Nigeriji.

– Napad je eskalirao od početne svađe među nigerijskim vojnicima na sletalištu. Napadač je zapucao na putnike koji su se iskrcavali iz helikoptera i tom prilikom ubio humanitarku iz Etiopije – kaže izvor medija.

U toj pucnjavi je ranjen i B. Đ. Napadač mu je pritrčao kako bi ga “overio”, ali mu se puška, srećom, zaglavila. Tu se nije zaustavio.

– Ubo je B. Đ. bajonetom dvaput u stomak. Sigurno bi ga na mestu ubio da ga u toj nameri nisu sprečili ostali nigerijski vojnici koji su napadača na licu mesta likvidirali – kaže izvor.

Mediji nezvanično saznaju da je B. Đ. operisan i svestan, da su lekari sanirali rane od bajoneta i zaustavili krvarenje.

– Ipak, nisu mogli da izvade metak kojim je ranjen, jer izlazne rane nema. Ulaznu ranu nisu mogli da identifikuju zbog povreda nanetih bajonetom – kaže izvor.

B. Đ. je u bolnici u Majdiuguriju, gde je ekipa uspela da ga evakuiše. Ako bude bio u stabilnom stanju, biće prebačen u Evropu u naredna 24 sata.

B. Đ., pilot helikoptera UN, rođen je 1962. u Čurugu.

Na ovaj let je krenuo u okviru Vorld fud programa (WFP) Ujedinjenih nacija, koji je unajmio čarter helikopter od nemačkog avio operatera.