KRENULA ŽESTOKA RUSKA OFANZIVA U DONBASU: Najnoviji izveštaj britanskih obaveštajaca, glavni cilj selo blizu aerodroma (FOTO)

 KRENULA ŽESTOKA RUSKA OFANZIVA U DONBASU: Najnoviji izveštaj britanskih obaveštajaca, glavni cilj selo blizu aerodroma (FOTO)

Foto: Profimedia

Rusija je pojačala intenzitet svojih napada u oblasti Donjecka, na istoku Ukrajine, u poslednjih pet dana, prema britanskim obaveštajnim službama.

Proruske snage u ovom regonu napredovale su ka centru sela Piski, u blizini aerodroma u Donjecku, ali su one generalno posmatrano postigle malo teritorijalnih dobitaka, saopšteno je u najnovijem izveštaju Ministarstva odbrane Velike Britanije, prenosi “Gardijan”.

U izveštaju britanskih obaveštajaca se navodi i da postoji realna mogućnost da je Rusija pojačala svoju ofanzivu u Donbasu, kako bi tu privukla dodatne ukrajinske trupe, u trenutku kada se pretpostavlja da Kijev planira veliku kontraofanzivu, prenosi “Gardijan”.

“Ubijena dva civila”

Dva civila su ubijena, a 12 ranjeno od strane ruskih snaga u regionu Donjecka na istoku Ukrajine, saopštili su zvaničnici.

– Rusi su 26. avgusta ubili dva civila u Donjeckoj oblasti – u Bahmutu. Dvanaest ljudi je povređeno – napisao je na Fejsbuku Pavlo Kirilenko, guverner Donjecke oblasti.

“Gardijan” navodi da nije mogao nezavisno da potvrdi informacije o pognulima i povređenima.