“KORAK PO KORAK…” ODJEKUJU EKSPLOZIJE U RUSKOJ BAZI! Ukrajinska vojska u novoj ofanzivi, VIJORI se zastava u ovoj oblasti: “Putinova vojska biće poražena”

 “KORAK PO KORAK…” ODJEKUJU EKSPLOZIJE U RUSKOJ BAZI! Ukrajinska vojska u novoj ofanzivi, VIJORI se zastava u ovoj oblasti: “Putinova vojska biće poražena”

Foto: Profimedia

Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, objavio je na svom Telegram kanalu da je zastava Ukrajine podignuta nad selom Dibrova u Donjeckoj oblasti.

– Korak po korak naši branioci oslobađaju svoju zemlju od okupatora. Ovog puta u Limanskom okrugu Donjecke oblasti podignuta je žuto-plava zastava, prema rečima vojnika Nacionalne garde. Čekamo zvaničnu potvrdu – napisao je Geraščenko, koji je postavio i snimak ukrajinskih vojnika koji su podigli zastavu.

– Putinova vojska će biti poražena! – napisao je.

Foto: Profimedia

Uništena ruska vojna baza

Jutros je uništena neprijateljska vojna baza u Melitopoljskom okrugu, u Zaporoškoj oblasti, saopštio je u svom Telegramu ukrajinski gradonačelnik Melitopolja Ivan Fedorov, prenosi Ukrinform.

Prema rečima Fedorova, eksplozija u ruskoj bazi koja se nalazi u oblasti Moločnog Limana bila je toliko jaka da se i dalje može videti crni dim.

Ministarstvo odbrane Rusije o situaciji u Hersonu

Tokom još jednog pokušaja ofanzive u oblasti Herson, u blizini sela Pravdino, trupe kijevskog režima izgubile su 120 ubijenih ljudi, saopštilo je u subotu Ministarstvo odbrane Rusije.

– U rejonu naselja Pravdino, Hersonska oblast, neprijatelj je uz pomoć dve čete, uz podršku devet tenkova i 16 borbenih oklopnih vozila 28. mehanizovane brigade, izveo neuspešnu ofanzivu. Ruske oružane snage uništile su više od 120 ukrajinskih vojnika, sedam tenkova i 13 borbenih vozila pešadije – saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pročitaj još