“KONTAKTIRAO ME JE OTAC DEVOJČICE…” Seka otkrila detalje razgovora sa roditeljima zlostavljane učenice

 “KONTAKTIRAO ME JE OTAC DEVOJČICE…” Seka otkrila detalje razgovora sa roditeljima zlostavljane učenice

Foto: e-stock/Časlav Vukojičić

Srbija je zanemela nad Fejsbuk objavom od pre nekoliko dana, kada je jedan korisnik napisao da devojčica Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” u Vrbasu, već mesecima trpi zlostavljanje svojih vršnjaka samo zato što je romskog porekla. 

Da stvar bude još gora, kako je porodični prijatelj devojčicinih roditelja objavio, sa njom niko nije želeo da ide ni na maturko veče. 

Pevačica Seka Aleksić je odreagovala čim je objava postala viralna, i izjavila da će ona ići zajedno sa devojčicom na maturu. 

Seka Aleksić
Foto: Srbija Danas

Aleksićeva se i danas oglasila na svom Tviteru, i objasnila da se čula sa devojčicim ocem, kao i da će javnost blagovremeno obavestiti o detaljima odlaska na maturu.

– Kontaktirao me je tata od devojčice iz Vrbasa. Veoma kulturan, ljubazan i srećan. Danas ću se čuti i sa devojčicom. Javiću vam sve oko mature – napisala je Seka, a korisnici Tvitera su ponovo bili oduševljeni pevačicinim humanim gestom. 

Podsetimo, sve je počelo kada je jedna korisnica na Tviteru objavila priču o devojčici koja trpi nasilje od strane svojih vršnjaka u OŠ “Petar Petrović Njegoš” u Vrbasu. Ovaj gest popularne pevačice usledio je nakon obaveštenje žene koja je iznela strašne detalje o psihološkom zlostavljanju.

– Devojčici su u školu doneli bakarnu žicu da bi je ismevali jer je Romkinja, u smislu vi skupljate bakar, pa evo da učestvujemo. Otac vozi kamion po Evropi, a majka drži cvećaru. Niko ne želi s njom na maturu… I svi ćute! Tako učestvuju u nasilju. Je l’ ovo Srbija koju hoćemo? – napisala je nepoznata žena, a Seka je odmah odlučila da stane uz devojčicu i bude joj velika podrška.