KONFUZAN I KONTRADIKTORAN ISKAZ Misterija koja može da oslobodi Marjanovića za ubistvo pevačice

 KONFUZAN I KONTRADIKTORAN ISKAZ Misterija koja može da oslobodi Marjanovića za ubistvo pevačice

Foto: SD/ilustracija

Suđenje Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge u Apelacionom sudu u Beogradu nastavljeno je danas, a čitanje presude je usledilo i nakon pauze.

Presuda još nije pročitana do kraja.

U ovom delu čitanja presude član veća se bazirala na delove u kojima se govori o baznim stanicama mobilnog telefona okrivljenog i oštećene Jelene Marjanović.

– Stručni savetnik Saša Savić je kako je zaključeno u presudi dao veoma konfuzan i kontradiktoran iskaz što se tiče upravo i tih baznih stanica, a njegovo priznanje da nije analizirao Zoranov telefon od trenutka kada se njegov telefon upalio, tačnije od 17.04 sati tog 2. aprila 2016. govori o tome da je veoma neprofesionalan. Inače, u nekim delovima svog iskaza je izašao iz domena svoje struke što je neprihvatljivo – rekla je članica veća čitajući presudu.

Inače, da podsetimo, Zoranov telefon je ugašen i nevidljiv na mreži tog dana od 16.34 sati, do 17.04 sata kada opet postaje vidljiv za bazne stanice.

– Sudaki veštak Vasiljević, čije mišljenje je i uvaženo u presudi naveo je da Zoran svesno gasi telefon pre izvršenja krivičnog dela i uključuje ga nakon završenog zločina.

Takođe, tokom čitanja presude došlo se i do dela gde su uvaženi iskazi svedoka, koji su opisani kao uverljivi i životni.

Za sutra je planirano da se završi čitanje presude koja se nalazi na skoro 700 strana, nakon čega se očekuje da advokati odbrane izlože svoje žalbe na presudu njihovom branjeniku koji je u julu prošle godine osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva pevačice Jelene Marjanović u Više sudu u Beogradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *