KONAČNO REŠENA MISTERIJA UBISTVA TINEJDŽERKE Otišla u piceriju, njeno telo nađeno tri dana kasnije u šumovitom području (VIDEO)

 KONAČNO REŠENA MISTERIJA UBISTVA TINEJDŽERKE Otišla u piceriju, njeno telo nađeno tri dana kasnije u šumovitom području (VIDEO)

Foto: sharronprior.com

Kanadska policija je saopštila kako je rešila jedan od najpoznatijih hladnih slučajeva u povijesti Kvebeka. Povezali su silovanje i ubistvo 16-godišnje devojke, koje se dogodilo 1975. godine, s muškarcem iz Zapadne Virdžinije koji je umro pre više od 40 godina, piše Guardian.

Policija u gradu Longueuilu tvrdi da su im DNK dokazi omogućili da budu 100 posto sigurni kako je Franklin Majvud Romin ubio tinejdžerku Šeron Prior u predgrađu Montreala. Romin je rođen 1946. u Hantingtonu, drugom po veličini gradu Zapadne Virdžinije, i umro je 1982. u dobi od 36 godina u Montrealu pod misterioznim okolnostima.

Njegovo telo je ekshumirano početkom maja na groblju u Zapadnoj Virginiji radi DNK testiranja koje je trebalo da potvrdi njegovu povezanost sa zločinom. Policija tvrdi da DNK Rominea, koji je imao dugu kriminalnu prošlost, odgovara uzorku pronađenom na mestu ubistva.

Policija istraživala više od 100 osumnjičenih

Prior je nestala 29. marta 1975., nakon što je otišla da se sastane s prijateljima u piceriji u blizini svoje kuće u montrealskoj četvrti Pointe-St-Charles. Njeno telo pronađeno je tri dana kasnije u šumovitom području u Longueuilu, na južnoj obali Montreala.

Policija je tokom godina istraživala više od 100 osumnjičenih, ali nisu uhapsili nijednog. Ivon Prior, majka tinejdžerke, sada je u svojim 80-ima, još uvek živi u Kanadi i provela je život tražeći ubicu svoje ćerke.

Romin se nije spominjao u istrazi sve do prošle godine, kad je policija otkrila njegovu opsežnu istoriju nasilja i pokušaja da izbegne pravdu seleći se između Zapadne Virdžinije i Kanade.

Nisu uspeli da pronađu dokument s detaljima smrti

Romin je prvi put neuspešno pokušao da pobegne iz kaznionice u Zapadnoj Virdžiniji 1964., a kasnije je pobegao 1967. Dve godine kasnije već je imao kriminalni dosije u Kanadi. 1974. je uhapšen zbog provale u kuću i silovanja žene u Parkersburgu, u Zapadnoj Virdžiniji. Pušten je uz kauciju od 2.500 dolara dva meseca kasnije i pobegao je u Kanadu, prema priči Associated Pressa iz tog vremena.

Samo nekoliko meseci nakon ubistva tinejdžerke 1975., Rominea su uhvatili kanadski granični službenici i izručili ga nazad u Zapadnu Virdžiniju, gde je osuđen na pet do deset godina zatvora zbog seksualnog napada u slučaju Parkersburg.

Umro je u Kanadi 1982. godine, nedugo nakon što je pušten, iako zvaničnici kažu da nisu uspeli da pronađu smrtovnicu s detaljima okolnosti koje su dovele do njegove smrti. Telo je vraćeno njegovoj majci u Zapadnu Virdžiniju, gde ga je njegova porodica sahranila. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *