KOMŠIJE MISLILE DA ŠENLUČI: Jednim hicem ubio devojku, pa presudio sebi! Pre toga bili u kafani, oduzeo joj život čim su ušli u kuću

 KOMŠIJE MISLILE DA ŠENLUČI: Jednim hicem ubio devojku, pa presudio sebi! Pre toga bili u kafani, oduzeo joj život čim su ušli u kuću

Foto: Srbija Danas

Tačno godinu dana prošlo je od jezive noći kada je muškarac (57) iz Telečke kod Sombora hicem iz pištolja presudio svojoj partnerki (49), a drugim metkom oduzeo sebi život. Sve se odigralo dok je njegova nepokretna majka bila svega nekoliko metara dalje, u drugoj sobi.

Stravičan zločin potresao je malenu Telečku, naselje sa nešto preko 1.000 stanovnika kada su smrtonosni hici odjeknuli u noći. Sve se odigralo 1. jula 2022. godine, kada su muškarac i žena zajedno došli iz kafane u njegovu porodičnu kuću, oko 21.30 časova.

– Te večeri su ih svi videli u kafani, pili su i provodili se, a onda su otišli kod njega kući. Sumnja se da su se ponovo posvađali jer ona nije želela da se preseli kod njega. Komšija je začuo dva pucnja malo nakon što su ušli u kuću. Prestravljeni čovek je uleteo i zatekao ih mrtve u lokvi krvi – pričao je tada izvor upućen u čitav slučaj.

Upucao žrtvu u glavu, pa sebi presudio

– On je nju pogodio hicem u glavu, a potom je sebi pucao u usta. Njegova nepokretna majka bila je u drugoj sobi, jadnica ništa nije mogla da uradi – pričali su tada. Sumnjalo se da se par pre toga sporečkao.

– Uplašeni komšija rekao je da nije čuo nikakvu buku pre zločina. On je pozvao Hitnu pomoć i policiju. Lekari koji su stigli mogli su samo da konstatuju smrt. Muškarac je, navodno, odranije poznat policiji zbog posedovanja ilegalnog oružja, pa se sumnja da ni ovaj pištolj nije bio legalan – navodilo se pre godinu dana.

Meštani Telečke ispričali su da su muškarac i žena dugo bili zajedno.

– On je poznat kao čovek zaljubljive prirode, ali i veoma ljubomoran. Kad upozna ženu, postane opsednut njome. Tako je bilo i tada, a nesrećna žena bila je lepa. Svi u našem selu gledali su je s divljenjem, imala je neku posebnu energiju, što je njemu izuzetno smetalo – pričali su meštani.

Nesrećna žena iza sebe imala turbulentan brak

Pričali su tada meštani da je ona često boravila kod njega, ali da nisu živeli zajedno.

– On ima staru i nepokretnu majku, želeo je da neko brine o njoj i kući. Nju je već dugo ubeđivao da dođe u njegovu kuću, da živi s njima – pričali su oni koji su ih oboje poznavali.

Kako su objašnjavali, ona je bila razvedena i imala je turbulentan brak iza sebe, više puta se vraćajući bivšem mužu, sa kojim je imala dvoje dece, ali i jednog unuka.

Bivši muž ubijene žene se oglasio nakon što je saznao šta se desilo. Kako je tada rekao za medije, znao je da njegova nekadašnja supruga, s kojom ima dvoje dece, imala probleme sa ubijenim muškarcem.

– Žalila mi se na njega da je često maltretira. Iako smo se razveli pre tri godine, hteo sam da joj pomognem i da porazgovaram s njim. Ona je živela u Somboru, ali je ovde dolazila – rekao je tada njen bivši muž.

Mislili da šenluči

Kobne noći između petka i subote, njih dvoje su se u kafani provodili, a kada su izašli i otišli u njegovu kuću koja se nalazi prekoputa, niko nije ni slutio da će doći do ubistva i samoubistva.

– Ljudi iz kafane su kao i komšija začuli pucnje i potrčali ka kući. Međutim, gazda lokala je izleteo i počeo da ih moli da se vrate zarad svoje bezbednosti. On je pomislio da naoružan šenluči i da će povrediti nekoga. Svi su se šokirali kad su shvatili da je ubio devojku, pa presudio sebi – kazale su tada komšije.

Izvor: Blic.rs