KOMEMORACIJA ZORANU KALEZIĆU: Prijatelji i kolege odali počast muzičkoj legendi!

 KOMEMORACIJA ZORANU KALEZIĆU: Prijatelji i kolege odali počast muzičkoj legendi!

U velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” održana je komemoracija povodom smrti legende jugoslovenske muzike Zorana Kalezića.

Komemoraciji su prisustvovali brojni prijatelji, kolege, predstavnici kulturnog života, te poštovoci lika i dela nedavno preminulog umetnika.

Prisutnima su se obratili predsednik Udruženja estradnih umetnika i izvođača Crne Gore Danijel Alibabić, muzičar Šukrija Žuti Serhatlić, reditelj Nikola Vukćević, Predsednik SO Danilovgrad Velimir Đoković, te muzičar i Zoranov kum, Bojan Đurović.

Kolege i prijatelji istakli su značaj Kalezićevog stvaralaštva za crnogorsku kulturu, ali i njegov ljudski i pošteni odnos prema mladima, kolegama, domovini.

 Mi umetnici na život i smrt gledamo malo drugačije od ostalih. Najveća nam je smrt od svih smrti ako odemo sa ovoga sveta i više niko nikad ne čuje za nas ili ona da smo tu, živi i zdravi, ali su nam pesme kratkog veka. A tvoja smrt, Zorane, zapravo ne postoji, jer je vest da te savladala opaka bolest, koju si nosio sa toliko hrabrosti i šarma, samo osvetlila ono što je ostalo od tebe, a to je čitav jedan život bez kraja. Kako si bio čovek koji se beskompromisno držao istne, ne mogu, a da ne pomenem da mi je žao što u svojoj zemlji nisi dobio status koji ti pripada, ali mi je najdraže, jer si sve moguće naklonost i poštovanje dobio od milionske publike širom bivše Jugoslavije kojoj si donosio najlepše melodije iz Crne Gore – kazao je Alibabić.

Da se Kalezić samo preselio za “najskuplji sto”, gde sa svojim prijateljima Tomom Zdravkovićem, Silvanom Armenulić.. peva najlepše pesme, poručio je Zoranov kolega i prijatelj Žuti Serhatlić, napominjući da su i nama ostale pesme i uspomne koje će živeti večno.