“KOLIKO JA ZNAM, I TI SI JEDAN OD TIH LJUDI” Putin odgovorio na goruće pitanje – Hoće li Dodik uvesti sankcije Rusiji?

 “KOLIKO JA ZNAM, I TI SI JEDAN OD TIH LJUDI” Putin odgovorio na goruće pitanje – Hoće li Dodik uvesti sankcije Rusiji?

Na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

Putin je zatim potvrdio da je BiH uvela sankcije Rusiji:

– Rusija ima određenih poteškoća u odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, u vezi sa pristupom te države sankcijama, ali odnosi se nastavljaju i razvijaće se – rekao je sinoć Putin nakon sastanka sa Dodikom.

Na sajtu Kremlja objavljen je deo Putinovog obraćanja Dodiku na početku sastanka na kojem je Putin rekao kako visoko ceni Dodikov stav po pitanju sankcija.

– Razvili smo jako dobre odnose otkako ste na čelu Republike Srpske, ali i u sadašnjem svojstvu – rekao je Putin zahvalivši Dodiku na dolasku u Sankt Peterburg, nadajući se kako mu je boravak bio koristan i zanimljiv.

– Nažalost, u sadašnjim uslovima, s Bosnom i Hercegovinom imamo određenih poteškoća vezanih za pristupanje sankcijama, ali znamo vaš stav i visoko ga cenimo. Uprkos svim poteškoćama, odnosi se nastavljaju i razvijaće se, posebno s onima koji te odnose žele održati. A koliko ja znam, ti si jedan od tih ljudi – rekao je Putin članu Predsedništva Bosne i Hercegovine.

– Zapadne ucene ne deluju protiv zemalja sa pravim liderima – rekao je juče predsednik Rusije Vladimir Putin govoreći danas na forumu u Sankt Petersburgu.

On je time de fakto izuzeo Srbiju iz svojih ocena o situaciji u Evropi i na Zapadu i pohvalio je.