KO SU NAJPLAĆENIJI IGRAČI EVROLIGE: Niko kao Mirotić, Srbi u samom vrhu (FOTO)

 KO SU NAJPLAĆENIJI IGRAČI EVROLIGE: Niko kao Mirotić, Srbi u samom vrhu (FOTO)

FOTO: MN Press

Danas počinje nova sezona u Evroligi, a specijalizovani košarkaški sajt “Eurohups” objavio je ko su najplaćeniji košarkaši u elitnom takmičenju.

Srpski košarkaši Vasilije Micić i Miloš Teodosić nalaze se na trećem i četvrtom mestu najplaćenijih igrača Evrolige, saopštio je”Eurohups”.

Prema navodima ovog medija, najplaćeniji igrač u najjačem takmičenju u Evropi je Nikola Mirotić iz Barselone koji godišnje zarađuje 5.500.000 evra, a iza njega je Šejn Larkin iz Efesa čija su godišnja primanja 4.000.000 evra.

Vasilije Micić, dvostruki uzastoni MVP Fajnal Fora Evrolige, zarađuje 700.000 evra manje, budući da su njegova primanja oko 3.300.000, dok Miloš Teodosić u Virtusu iz Bolonje ima godišnju platu od 2.100.0000 evra.

Peta pozicija pripada Vilu Klajbernu, takođe iz Efesa, koji zarađuje 100.000 evra manje od donedavnog kapitena repretentacije Srbije.

Na listi bi se, da njegov CSKA igra Evroligu, našao još jedan srpski košarkaš, Nikola Milutinov koji u Moskvi ima primanja od 2.500.000 evra, što znači da bi na ovoj listi zauzeo četvrto mesto.

BONUS GALERIJA