KO JE ZAPRAVO VOĐA KLANA? Nasmejani koljač pecnuo Nevolju: Mogao bi da se zapitaš ko ti je krojio kapu i zašto si sada ovde

 KO JE ZAPRAVO VOĐA KLANA? Nasmejani koljač pecnuo Nevolju: Mogao bi da se zapitaš ko ti je krojio kapu i zašto si sada ovde

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Sve vreme ispitivanja vladala je velika tenzija, a Belivuk i Lalić su se neprestano “peckali”.

Kada je Belivuk u jednom trenutku upitao Lalića “Pa ko je bio vođa, ja ili Miljković?”, svedok saradnik je odgovorio:

– Vas dvojica ste bili vođe, ali zapitaj se ko je krojio politiku. Dominantnije je bilo Miljkovićevo mišljenje pred hapšenje.

Tada se u ispitivanje umešala sudija obraćajući se Laliću:

– Kako to mislite? – upitala je ona.

Lalić je nastavio:

– Vidite i ovde, Miljković vodi odbranu, a ne advokati, svima vodi odbranu.

Onda se Lalić ponovo obratio Belivuku rečima:

Mogao bi da se zapitaš ko ti je krojio kapu i zašto si sada ovde.

Belivuk je podsetio Lalića da je kao razloge za potpisivanje sporazuma sa tužilaštvom naveo “odnose u kavačkom klanu, kao i lične razloge”.

– Recimo, nisu uplaćivali kantinu mesecima, jednostavno kriminalna grupa koja tako brine o svojim članovima na početku, kako li će tek posle – rekao je Lalić, a Belivuk ga zatim upitao za “lične razloge”, pa je svedok saradnik dodao:

– Mnogo ih je, jedan od njih je da ne želim da mi Miljković priča šta da govorim, želim sam da odlučim, ti njihovi poitički motivi, u tome nisam želeo da učestvujem.

Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženim sudi se za sedam ubistava, silovanje, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *