“KO JE PUSTIO BELIVUKA DA IDE NA ŽURKE NAJVEĆIH KRIMINALACA?” Čuveni političar izneo šok informacije

 “KO JE PUSTIO BELIVUKA DA IDE NA ŽURKE NAJVEĆIH KRIMINALACA?” Čuveni političar izneo šok informacije

Foto: Printscreen/TV PINK

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović pozvao je Specijalno državno tužilaštvo da saopšti ko je jednog od vođa “srpskog klana” Veljka Belivuka pustio u Crnu Goru da vrši najteža krivična dela.

Nakon što je Abazović bivšeg šefa odseka Specijalnog policijskog odeljenja Zorana Lazovića označio kao vođu kriminalnog klana, novinari su ga pitali da li očekuje njegovo hapšenje i da li je dostavio dokaze za te svoje tvrdnje.

– Ja sam priču o Lazoviću ispričao davno. Niti šta najavljujem, niti šta očekujem, niti se mešam u rad SDT-a ili bilo kojeg tužilaštva, osim na način kada branim javni interes – kazao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara.

Dritan Abazović
Foto: Profimedia

Abazović je ponovo postavio pitanje “ko je pustio Belivuka u Crnu Goru da čini najteža krivična dela”.

– Neka nam kaže SDT, koje je uzelo predmet, tada je bio Katnić, da bi ga upropastilo. Pitam javno, ne kažem ko je. Za mene je stvar jasna, ja dileme nemam nikad ni oko čega kada iznosim javno, ali pitam zbog javnosti neka oni kažu… Jesu li tada proceduirana dva policajca od strane Osnovnog tužilaštva? Jesu li rekli ko je dao to? Šta se desilo? Uzeo je Katnić predmet kao i sve ostale i stavio u fioku ili možda odbacio… Opet pitam ko je pustio Belivuka da ide na žurke najvećih krimnalaca u Crnoj Gori, ko mu je bio u pratnji kada se to dešavalo? – pitao je Abazović.

kavčani
Foto: Sky aplikacija/Libertas press

On ističe da pitanje postavlja javno, ali i da on odgovore zna.

– Nisam organ koji može da preduzme dalje mere, već organ koji iznosi političke stavove jasno i transparetno. Neka kažu danas jasno i transparetno ko je to uradio, uopšte ne aludiram na Lazovića, ali neka kažu i onda će građanima da bude jasno pričam li ja istinu ili oni – istakao je Abazović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *