KO JE KRIV? Tri dana pre krvavog pira Nermin prijavljen za nasilje u porodici – oglasilo se Tužilaštvo

 KO JE KRIV? Tri dana pre krvavog pira Nermin prijavljen za nasilje u porodici – oglasilo se Tužilaštvo

Foto: Društvene mreže/Shuterstock

Nermin Sulejmanović, koji je danas u Gradačacu počinio trostruko ubistvo, uključujući i svoju nevenčanu suprugu, te ranio još troje ljudi, pre tri dana je bio prijavljen za nasilje u porodici.

To je danas saopšteno iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, pišu Nezavisne.

Tokom zvaničnog obraćanja javnosti, portparol ove pravosudne institucije Admir Arnautović kazao je da je Sulejmanović od ranije bio poznat i policiji i tužilaštvu.

– Radi se o osobi koja je više puta bila osuđivana za različita krivična dela. Osuđivan je pre 15-tak godina za pokušaj ubistva. Ima nekoliko presuda za nasilnička ponašanja i ugrožavanje sigurnosti – rekao je Arnautović.

On je potvrdio i da je Sulejmanović imao prijave za nasilje u porodici.

– Ima tih prijava. Međutim, ono što moramo reći, jeste da su se uvek koristile blagodeti zakona, odnosno odustajalo se od svedočenja vezano za ovo krivično delo Nasilje u porodici. Dakle, radi se o višestruko osuđivanoj osobi koja je od ranije poznata policiji i Tužilaštvu – rekao je Arnautović.

Na pitanje novinara da li je tačno da je Sulejmanović juče (četvrtak) policiji prijavljen zbog nasilja u porodici, Arnautović je rekao:

– Nije juče, ali je prijava bila upućena pre tri ili četiri dana. I kada smo krenuli u dokumentovanje tog događaja, korišćene su blagodeti zakona, odnosno mogućnost nesvedočenja, tako da se odustalo od same krivične prijave za nasilje u porodici – pojasnio je Arnautović.

On je rekao da je Sulejmanović počinio samoubistvo na širem području Gradačca.

– Radi se o jednom šumskom području na teritoriji Gradačca, gde su ga opkolili pripadnici Jedinice za specijalnu podršku. Ubistvo supruge desilo se u blizini porodične kuće, međutim sve se to dokumentuje. Nažalost, sve je to snimano, nakon čega je policija to dokumentovala i skinula snimak – rekao je Arnautović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *