KO ĆE BITI NOVI BRANILAC VELJE I MESARA? Nakon hapšenja mafijaškog “konsiljerea” ovo je pitanje koje zanima sve

 KO ĆE BITI NOVI BRANILAC VELJE I MESARA? Nakon hapšenja mafijaškog “konsiljerea” ovo je pitanje koje zanima sve

Foto: ATA images/Printscreen/TV Pink

U Sprecijalnom sudu u Beogradu sutra iz drugog pokušaja treba da počne pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Tokom suđenja, optuženima će se pripojiti još dva teška ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

“Pao” i Belivukov advokat 

Pripremno ročište je 8. marta bilo odloženo jer je Belivukov advokat Dejan Lazarević tražio izuzeće tužilaca i sudija.

U međuvremenu Lazarević je 14. aprila uhapšen kao član kriminalne grupe Darka Šarića i on se od tada nalazi u pritvoru.

Foto: Printscreen

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branooci, punomoćnici optuženih, postupajući tužilc i sudsko veće. Nije poznato ko će zauzeti Lazarevećevo mesto kao branilac Belivuka i još nekih članova njegove grupe.

Na ovom ročištvu koje je zakazano i u sredu i četvrtak, optuženi će se kratko izjasniti o krivici, odnosno da li priznaju ili negiraju krivična dela za koja se terete, a potom će tužilaštvo i odbrana predlagati svoje dokaze koji će se izvoditi tokom suđenja.

Nakon što se okonča pripremno ročište sud će zakazati glavni pretres i suđenje će biti javno, a optuženi će moći detaljno da izlože svoje odbrane.

Jake mere obezbeđenja

Na sutrašnje ročište Belivuk, Mikljović i ostali optuženi biće privedeni iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu pod jakim merama obezbeđenja.

Osim pritvorenih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a četvorica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, od kojih su dvojica dobila status svedoka okrivljenih.

Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević zaključili su sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od 15 i 14 godina zatvora svedoče protiv ove grupe o teškim ubistvima i drugim krivičnim delima koja je počinila. Hrvatin i Spasojević su prema ovim sporazumima dobili status svedoka okrivljenih, a pomenute kazne od 15 i 14 godina zatvora biće im izrečene na kraju kompletnog suđenja ovoj grupi, ukoliko ispune obaveze iz sporazuma i svedoče protiv klana Belivuk-Miljković. 

Foto: Printscreen/TV Pink

Hvatin se optužnicom tereti za učešće u četiri od pet teških ubistava – Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radijevića i Milana Ljepoje.

Spasojević se tereti za učešće u teškom ubistvu Gorana Veličkovića i Aleksandra Gligorijevića, kao i za nedozvoljeno držanje oružja.

Obojici za ova dela preti doživotni zatvor, a ovako će dobiti 15 i 14 godina.

Optužnica protiv Belivukove grupe povrđena je 9. novembra prošle godine, ali suđenje nije bilo zakazano sve do nedavno, jer je ubrzo predsednica sudskog veća Zorana Trajković kojoj je dodeljen predmet otišla na bolovanje.

Predmet je nedavno dodeljen novom sudskom veću na čelu sa sudijom Vinkom Beraha Nikičević.

Izvor: Telegraf.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *