Ključni saveti kako da skineš stomačić nakon porođaja

 Ključni saveti kako da skineš stomačić nakon porođaja

Sasvim je prirodno da tvoje telo ne izgleda isto kao pre trudnoće. Prošlo je mnogo promene, pa će mu trebati i određeno vreme da se vrati u prvobitno stanje. Naravno, najveću promenu ćeš videti po svom stomaku, ali to nikako ne treba da te brine. 

Iako ne postoji magični štapić kojim ćeš se momentalno vratiti u formu, postoji nekoliko ključnih saveta koji će ti pomoći da do tog cilja dođeš brže.

Dojenje

Ukoliko si u mogućnosti, bilo dobro da dojiš. Osim što je majčino mleko odlično za bebu, verovala ili ne zapravo dojenje doprinosi gubitku kalorija, tačnije mršavljenju. Uz to, stomak u toku dojenja pravi manje kontrakcije, pa deluje kao da svaki put malo vežbate, što naravno utiče na smanjenje stomaka.

Uvedi neku laganu fizičku aktivnost

U prvim danima, nakon porođaja, podrazumeva se da treba da odmaraš. Međutim, već nakon nekog vremena, uz nadzor lekara, bilo bi dobro da kreneš sa nekim vežbama. Ovo ne treba da bude ništa previše naporno i jako, ali opet sasvim dovoljno da pokrene tvoje telo, koje će ti biti zahvalno.

Ishrana

I najvažnija stavka je definitivno ishrana. Stručnjaci su još davno utvrdili da fizička aktivnost nije dovoljna za dobar izgled, ukoliko se ne kombinuje sa pravilnom ishranom. Ukoliko dojiš, ishrana mora da bude takva da ne utiče na stvaranje i kvalitet mleka za bebu, pa bi bilo dobro da ne preduzimaš samostalno nikakve mere, već da konsultuješ nutricionistu. Ono sa čim svakako nećeš pogrešiti jeste dovoljan unos povrća.