KENEDI STAO UZ NOVAKA: SIN jednog od NAJOBOŽAVANIJIH političara iz Amerike traži da Đokovića puste da igra na US Openu

 KENEDI STAO UZ NOVAKA: SIN jednog od NAJOBOŽAVANIJIH političara iz Amerike traži da Đokovića puste da igra na US Openu

Foto: Profimedia

Sve su manje šanse da srpski teniser Novak Đoković zaigra na US openu kako vreme odmiče, ali dokle god i zvanično to ne bude objavljeno, nada i dalje tinja.

Pokrenuta je peticija koju je potpisalo preko 40.000 ljudi, Srbi iz Čikaga su se takođe digli i poslali pismo Džou Bajdenu, kao i članovima njegove administracije koji bi mogli da pomognu, a uz Novaka je stao i Robert F. Kenedi Džunior.

Bobi Džunior (kako mu glasi nadimak) je treće od jedanaest dece Etel i Roberta F. Kenedija (američki senator i mlađi brat predsednika Džona Kenedija koji je takođe ubijen pre nego što je uspeo da postane predsednik). Da nije ubijen Robert Kenedi (koji je inače bio mnogo više od “desne ruke” svom bratu), on bi svakako postao predsednik, jer je bio jedan od najomiljenijih političara u istoriji Amerike.

Robert Francis Kennedy Jr. walks down a hallway during a recess at the Monsanto trial being held at the Superior Court of California in San Francisco, California on July, 09, 2018. Monsanto is being accused of hiding the dangers of its popular Roundup products.,Image: 377353949, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: JOSH EDELSON / AFP / Profimedia

Bobi je diplomirao je na univerzitetu Harvard, a zvanje diplomiranog pravnikastekao je na univerzitetu u Virdžiniji. Pridružio se 1984. godine organizaciji “Čuvari Reka“ kao njihov pravni savetnik i značajno uticao da se smanji zagađenje reke Hadson u Njujorku.

Naravno, Kenedijevi su oduvek bili članovi Demokratske stanke, a samim tim i stanačke kolege predsednika Džoa Bajdena, tako da možda mogu da izvrše neki prititsak. Ipak, jasno je da se svi u toj stranci boje imena Kenedi, a svojevrmeno je bila pokrenuta kampanja da upravo Robert F. Kenedi Džunior postane predsednički kandidat, ali to se nije desilo. To znači da je i prednost, ali i mana zato što se jedan Kenedi zalaže da Novak zaigra u Americi.

BONUS VIDEO: Pogledajte najbolji ritern u istoriji tenisa

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *