“KAO DA JE NEKO TOPOVIMA GAĐAO ZGRADU” Stanari sa Novog Beograda ne pamte da je neka OLUJA bila ovako RAZORNA! (FOTO/VIDEO)

 “KAO DA JE NEKO TOPOVIMA GAĐAO ZGRADU” Stanari sa Novog Beograda ne pamte da je neka OLUJA bila ovako RAZORNA! (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Za tren oka je moćna sila prirode iskalila bes nad našom zemljom i Beogradom. Sve je bilo praćeno snažnim pljuskovima koji još uvek traju, grmljavinom i vetrom olujne jačine koji je nosio sve pred sobom. Sunčani dan se za tren oka pretvorio u mračni pejzaž i noć.

Posebno je dramatično bilo, između ostalog i na Novom Beogradu u zgradi u Bloku 61, gde se, kako kažu stanari, odvijao pravi horor film.

– Kao da je neko topove postavio prema zgradi i gađao. Letelo je sve: preko prozora, rešetki od klime, do veša…bilo je kao iz nekog filma o smaku sveta – kažu stanari zgrade na kojoj je grad polupao roletne, ali i stakla na prozorima.

– Lopte grada su bile toliko jake da su napravile rupe na roletnama, a komšinici na 19. spratu je razbijen prozor. Najveći udar su pretrpeli stanovi sa južne strane, dok sa druge strane zgrade kao da ništa nije bilo – pričaju očevici ovog kataklizmičnog scenarija koji se odvijao pred njima.

Nevreme je napravilo kolaps u prestonici, oborena su stabla, potopljene ulice i tramvajske šine, polupani prozori na kućama i zgradama, kao i roletne, polomljeni, pa čak i smrskani automobili, pokidani strujni kablovi i još mnogo toga.