KAMERE SNIMILE JEZIVU SCENU ISPRED NOĆNOG KLUBA: Pokušao da uđe naoružan do zuba – obezbeđenje herojski sprečilo MASAKR (VIDEO)

 KAMERE SNIMILE JEZIVU SCENU ISPRED NOĆNOG KLUBA: Pokušao da uđe naoružan do zuba – obezbeđenje herojski sprečilo MASAKR (VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen/@JackPosobiec

Policija je navodno pronašla dva potpuno napunjena pištolja u džepu osumnjičenog, zajedno sa dodatnom municijom, devet noževa i priborom za vatreno oružje u njegovom kamionu.

Policija je saopštila da je obezbeđenje sprečilo naoružanog čoveka da uđe u striptiz klub na Floridi i takođe pomogli su da se spreči moguća masovna pucnjava.

Na dramatičnom snimku koji je u utorak objavila policijska uprava Tampe, može se videti muškarac kako ide prema vratima kluba Mons Venus, u nedelju rano ujutro, noseći crvenu “đavolju masku”. U jednoj ruci je držao baterijsku lampu, a u drugoj potpuno napunjen pištolj kalibra 9 mm, navodi policija. 

Čuvar Manuel Resto rekao je novinarima da je primetio crvenu masku dok je čovek išao ka vratima.

– Pomislio sam kao, okej, nije Noć veštica – rekao je Resto, prisećajući se. Resto je rekao da je tada video kako je čovek uperio pištolj prema vratima.

Tokom borbe koja je usledila, Resto je rekao da ga je pištolj pogodio “nekoliko puta” u glavu.

– Umalo sam ostao u nesvesti, ali… nisam hteo da dozvolim da se ovo desi – rekao je. 

Jedan metak iz pištolja pogodio je ulazna vrata pre nego što je Resto uspeo da ga izbije iz ruke osumnjičenog. Dva druga radnika obezbeđenja pomogla su Restou da obuzda osumnjičenog, kojeg je policija identifikovala kao 44-godišnjeg Majkla Rudmana.

Po dolasku na lice mesta, policija je navodno pronašla dva potpuno napunjena pištolja u džepu osumnjičenog, zajedno sa dodatnom municijom, devet noževa i priborom za vatreno oružje u njegovom kamionu, koji je bio parkiran u blizini kluba, saopštile su vlasti.

U trenutku incidenta, koji se dogodio oko 1.15 sati, u prostoriji je bilo oko 200 ljudi, saopštila je policija. Niko unutra nije povređen.

– Nema sumnje da nije bilo hrabrih ljudi koje vidite kako stoje pored mene da bismo mogli da razgovaramo o masovnoj pucnjavi u gradu Tampi. Ali zahvaljujući njihovim herojskim akcijama, danas naoružani osumnjičeni je u pritvoru i nijedan život nije izgubljen“, rekao je Berko, koji je jednog od ostalih čuvara identifikovao kao Denija Bahama.

Rudman je zadržan u zatvoru. Za petak je zakazano istražno ročište, pokazuju sudski spisi.