KAKVA LJUDINA: Novak posle pobede zapevao pesmu o svojoj majci, ceo stadion se pridružio

 KAKVA LJUDINA: Novak posle pobede zapevao pesmu o svojoj majci, ceo stadion se pridružio

Novak

Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan Opena, pošto je ubedljivo savladao Rusa Andreja Rubljova sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:4).

Srbin se osvrnuo na četvrtfinalni duel i sumirao utiske. 

Ne mogu da budem zadovoljniji svojim tenisom, volim da igram u ovim uslovima i na ovom terenu, definitino najposebniji teren i turnir. Nije uvek lako, moraš da se prilagodiš na vetar, i na sve uslove, odjednom je tokom meča krenuo jak vetar, za nas igrače je ogromna razlika kada je ovakav vetar, podbacivanje loptice je kockanje, rezultat ne govori realnost ovog meča, pogotovo u prva dva seta, bilo je tesnih gemova, Andrej je sjajan igrač, imam veliko poštovanje za njega. Našao sam svoj najbolji tenis i zbog toga sam zadovoljan. 

Onda je naš as prokomentarisao kako provodi dane u Australiji, ali je pomenuo i narednog rivala, kao i legendu belog sporta, Rodžera Federera. 

Bio sam povezan na mašine više nego ranije, pokušavao sam da spremim svoju nogu i to mi je pomoglo. Važno je biti pametan i mudar sa svojim telom, gde je bitno oporaviti se i spremiti se za sledeći meč. Pokušaću da nastavim da budem dobar, sreli smo se u svlačionici. Očigledno on nema šta da izgubi, igra strašan tenis, prvi put je u polufinalu, moram da budem spreman za taj meč, mentalno, psihološki, ako se tako spremim imam šanse da prođem dalje. Mislim da je US open 2007 moje prvo polufinale grend slema u karijeri, imao sam sreće da dobijem, ali sam potom izgubio od Federera. Hajde da mu damo veliki aplauz, za Rodžera, on je to zaslužio. Imao sam neverovatne borbe sa njim, nedostaje tenisu. Želim da ga izazovem i za skijanje, ali za par godina, on je za tenis jedan od najvažnijih igrača ikada. 

A onda, ceo stadion ostao je impresioniran zbog poteza Novaka Đokovića.

Danas je rođendan mog fizioterapeuta, koji nije tu, čestitam mu, kao ii mojoj mami kojoj je juče bio rođendan. Volim te mama – rekao je Novak i zapevao rođendansku pesmicu svojoj majci. 

Pročitaj još