KAKO SE REŠITI MAMURLUKA i to u TRI BRZA KORAKA? Sve već imate kod kuće, a jedan vam ne pada na pamet…

 KAKO SE REŠITI MAMURLUKA i to u TRI BRZA KORAKA? Sve već imate kod kuće, a jedan vam ne pada na pamet…

Foto: Profimedia

Umor, žeđ, glavobolja, mučnina, vrtoglavica, drhtavica, nedostatak fokusa, bolovi u mišićima, nesanica i poremećaj raspoloženja, sve su to neprijatni simptomi nekoga ko se veče pre malo “opustio” i uživao u alkoholu.

Kao opšte pravilo, ako popijete puno alkohola, velika je verovatnoća da ćete idućeg dana da budete mamurni. Mamurluk će da bude onoliko jak koliko ste alkohola uneli u organizam, ali na jačinu mamurluka može da utiče i opšte zdravstveno stanje.

Mnogima dobro poznati simptomi mamurluka zapravo su rezultat dehidracije i intoksikacije organizma usled prekomernog konzumiranja alkohola. Jedini potpuno siguran način da se izbegnu simptomi mamurluka je konzumiranje umerenih količina alkohola.

Ipak, ako ste već rešili da se opustite, sutradan probajte ovo…Foto: Profimedia

Kafu zamenite čajem

Kafa nam inače pomaže kod umora i glavobolje, ali kako je uzrok mamurluku dobrim delom dehidracija, kofein, koji je kao i alkohol diuretik, i zato nije najbolje rešenje. Čaj od đumbira zaslađen medom i par kapi limuna i narandže biće korisniji u borbi protiv glavobolje.

Pijte puno vode

Shvatite to kao ciklus ispiranja. Alkohol je diuretik, što znači da uzrokuje da vaše telo ispire tekućinu brže od ostalih pića i dovodi do ozbiljne dehidracije. Zato nakon žurke treba da pijete i više vode.

Soda bikarbona

Soda bikarbona jedan je od najboljih kućnih lekova za želudac. Može da ukloni osećaj nadutosti, kao i da vrati pH vrednost u ravnotežu, ali pazite da ne preterate jer možete da postignete i suprotan učinak. Pomešajte je sa vodom i popijte.