KAKO ĆE BITI SAHRANJEN UBICA IZ GRADAČCA? Njegova sahrana će biti drugačija od Nizamine – evo šta kažu islamski običaji

 KAKO ĆE BITI SAHRANJEN UBICA IZ GRADAČCA? Njegova sahrana će biti drugačija od Nizamine – evo šta kažu islamski običaji

Foto: Facebook/Shutterstock

Juče su u mestu Mionici-Krčevina u Gradačcu brojni članovi porodice, rodbina, prijatelji, ali mnogi okupljeni građani klanjali dženazu (deo verskog oreda prilikom sahane) Nizami Hećimović, koju je 11. avgusta brutalno ubio njen partner Nermin Sulejmanović.

Kako prenose pojedini mediji, jedna od prijateljica brutalno ubijene Nizame napisala je na društvenim mrežama da njen ubica jeste mrtav, ali da će njegova sahrana biti drugačija od Nizamine.

Sahrana “bez” verskih običaja

– Običaji nalažu da se neko ko počini ovakav zločin, a zatim ubije sebe, ne sahranjuje po islamskim običajima – napisala je Nizamina prijateljica.

U Gradačcu je 11. augusta 35-godišnji Nermin Sulejmanović uživo u prenosu na Instagramu ubio svoju bivšu suprugu i još dve osobe, dok je troje ljudi ranio, na kraju izvršivši samoubistvo.

Po Kuranu samoubistvo je jedan od najvećih ljudskih grehova. Na osnovu ovog učenja i još mnogih, neki učenjaci su utvrdili da onome ko je podigao ruku na sebe obavlja molitva za dušu, ali pošto je pobunjenik, bez kupanja, koje je takođe propisano.