ISPRAVKA: Kadirov podelio snimak parodije gde ruski komičari glume Zelenskog kako ide u bataljon Ahmat

 ISPRAVKA: Kadirov podelio snimak parodije gde ruski komičari glume Zelenskog kako ide u bataljon Ahmat

Foto: Telegram/Printscreen/Kadyrov_95

Analizom portala raskinkavanje.ba utvrđeno je da tekst na našem portalu Srbija Danas vezan za video Ramazana Kadirova predstavlja klikbejt, s obzirom da se u naslovu članka ne navodi eksplicitno i nedvosmisleno da je u pitanju satirični video već dovodi publiku u zabludu da pomisli da je u pitanju autentičan snimak.

Šta su činjenice?

U naslovu prvobitnog članka “KADIROV “ZAROBIO” ZELENSKOG! Novi šokantan snimak kruži društvenim mrežama – lider Čečenije ponovo ISMEVA ukrajinskog predsednika (VIDEO)” nije jasno naznačeno da se zaporavo radi o montaži i snimku parodije u kome su akteri glumcim, a ne predsednik ukrajine Volodimir Zelenski.

Portal Srbija Danas se izvinjava svojim čitaocima zbog klikbejt naslova u kome se publika navodi da se radi o pravom snimku, a ne parodiji i montaži sa glumcima.

NAPOMENA: Prvobitni naslov koji je ocenjen kao klikbejt jer ne navodi jasno i nedvosmisleno da je reč o parodiji i video motaži sa glumcima je promenjen tako da se jasno i nedvosmisleno zna da je u pitanju montiran snimak sa glumcina na kojima nije predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski. tekst jesti je modifikovan i prilagođen tako da se jasno zaključi da je u pitanju montaža a ne autentičan video.

Šef Čečenije Ramzan Kadirov objavio je novi deo parodijskog videa, gde je glumac predstavljen kao predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i odveden u bataljon Ahmat.

Kadirov je izrazio “posebnu zahvalnost” ruskim šaljivdžijama Vovanu ( Vladimir Kuznjecov ) i Leksusu ( Aleksej Stoljarov , poreklom iz Jekaterinburga), koji su snimili ovja parodijski video.

Kadirov je ranije objavio drugi deo parodijskog video snimka na kojem se glumac koji glumi ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog vodi u Grozni u lisicama.

Pre toga, šef Čečenije je objavio prvi deo parodijskog videa. Na snimku glumac parodira Zelenskog, koji navodno potpisuje ukaz o predaji Oružanih snaga Ukrajine, dok Kadirov stoji iza njega.