KADIROV NA UDARU AMERIKE: Vašington uveo sankcije i njegovoj porodici – ćerkama i ženama! Nije gotovo, SAD spremaju još nešto!

 KADIROV NA UDARU AMERIKE: Vašington uveo sankcije i njegovoj porodici – ćerkama i ženama! Nije gotovo, SAD spremaju još nešto!

Foto: Profimedia

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije lideru Čečenije Ramzanu Kadirovu i članovima njegove porodice, saopšteno je na sajtu Ministarstva finansija SAD.

Na “crnoj listi” našli su se, pored Kadirova, njegove kćerke Ajšat, Karina i Tabarik, supruga Medni, kao i Fatima Hazujeva i Aminad Ahmadova za koje Ministarstvo finansija SAD takođe tvrdi da su “žene” Kadirova.

Sam lider Čečenije, koji je pod američkim sankcijama od 2017. godine zbog kršenja ljudskih prava prema Zakonu Magnitskog, takođe je na sankcionim listama Kanade, Australije, EU, Švajcarske i Velike Britanije.

Zbog svojih veza sa Vladimirom Putinom, Kadirov je stekao ogromno bogatstvo – navodi američko Ministarstvo, ističući da ono uključuje kuću u UAE, privatni zoološki vrt i skupe automobile. Kako se navodi u objavljenom dokumentu, nove sankcije protiv Rusije uvode se u svetlu događaja protiv Rusije.

SAD spremaju sankcije zbog ruskog sistema “Mir”

Sjedinjene Američke Države spremne su da uvedu sankcije zbog podrške korišćenja ruskog Nacionalnog sistema platnih kartica i nacionalnog platnog sistema “Mir” van granica Rusije, navodi se u dokumentu američkog Ministarstva finansija.

Uprava za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija SAD spremna je da preduzme akcije zbog podrške pokušajima da se zaobiđu sankcije protiv Rusije, između ostalog i zbog širenja upotrebe Nacionalnog sistema platnih kartica i nacionalnog platnog sistema “Mir” van teritorije Rusije – navodi se u saopštenju.

Pored toga, američke vlasti su uvele sankcije generalnom direktoru Nacionalnog sistema platnih kartica Vladimira Komleva i predsednika uprave Nacionalnog depozitara za poravnanje Viktora Židkova.