KADIROV BESAN ZBOG NOVOG PORAZA: Traži od Putina da upotrebi nuklearno oružje!

 KADIROV BESAN ZBOG NOVOG PORAZA: Traži od Putina da upotrebi nuklearno oružje!

Foto: Profimedia

Nakon što je izneo niz optužbi na račun generala koji se danas sa svojim jedinicama povukao sa položaja, Kadirov je rekao da misli da je vreme da Putin upotrebi nuklearno oružje. Lider Čečenije Ramzan Kadirov optužio je generala-pukovnika Aleksandra Lapina, kojeg je Putin letos odlikovao, za gubitak strateškog grada Liman u Ukrajini.

Kadirov se oglasio na svom Telegram kanalu nedugo nakon što je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su povukli snage iz Limana i otišli na “povoljnije položaje”.

Foto: Profimedia

Kadirov je naveo da je Lapin za odbranu Limana rasporedio mobilisane jedinice iz Luganske oblasti i druge jedinice, ne obezbeđujući pri tome njihovu koordinaciju i isporuku municije. Naveo je i da je premestio svoj štab u Starobilsk u oblasti Luganska, koji je još uvek relativno daleko od linije fronta.

Nije strašno što je Lapin netalentovan. Strašno je to što ima podršku na vrhu. Da se ja pitam, uzeo bih mu čin, uzeo bih mu nagrade i poslao bih ga na front sa puškom u ruci da krvlju spere svoju sramotu – naveo je Kadirov.

Foto: Liveuamap/Printscreen

On je pozvao Putina da “preuzme drastične mere” i da uvede ratno zakonodavsko u pograničnim regionima i da upotrebi nuklearno oružje slabije moći.