KADA JE OVO ČUO, ODMAH MU POZLILO! Zbog nove odluke suda Belivuku ukazana lekarska pomoć

 KADA JE OVO ČUO, ODMAH MU POZLILO! Zbog nove odluke suda Belivuku ukazana lekarska pomoć

Foto: MN Press

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je pripremno ročište Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihove kriminalne grupe zbog optužbi da su tokom 2020. na svirep način ubili Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoju.

– Na današnjem pripremnom ročištu došlo se samo do uvodnog dela čitanja optužnice. Postupak je odvojen i protiv Veljka Belivuka i sada se očekuje da na sledećem ročištu nastavi čitanje optužnice. Posle toga bi trebalo da bude izjašnjanje o krivici optuženih za krivična dela koja im se stavljaju na teret – rekla je advokat Miljana Perendija.

Sudija je donela rešenje da se postupak protiv Marka Miljkovića odvoji od postupka od ostalih pripadnika klana. Branilac koji je dodeljen Miljkoviću po službenoj dužnosti nije imao vremena da se upozna sa predmetom, šta više nije mu stiglo ni rešenje.

Pošto je ovo čuo, Belivuk je tražio da ga vrate u ćeliju, rekavši da mu nije dobro. Njemu je pružena zdravstvena pomoć i on nije prisustvovao ročištu.

Potom je i Belivuku odvojena optužnica.

Ročište je počelo u 14.30 i trajalo je do posle 18.30, s jednom pauzom od pola sata.

Pročitaj još