KADA JE NENAD DOŠAO KUĆI UGLEDAO JE MRTVE ĆERKICE Majka ih je ubila, pa uz tela stavila igračke – onda je snimila jezivu poruku (VIDEO)

 KADA JE NENAD DOŠAO KUĆI UGLEDAO JE MRTVE ĆERKICE Majka ih je ubila, pa uz tela stavila igračke – onda je snimila jezivu poruku (VIDEO)

Tiana Đurašović i njena sestra Mia ubijene su u svom domu u Pertu (Australija) 2019. godine, a njihova majka, koja je počinila zločin i nakon toga pokušala sebi da oduzme život, oslobođena je dve godine nakon toga od svih optužbi za ubistvo zbog psihičke nestabilnosti.

Milka Đurasović (40), poreklom iz BiH, 2021. je oslobođena krivice za ubistvo dve ćerke na Vrhovnim sudom Zapadne Australije.

Na suđenju je priznala da je ubila svoje dve ćerke, desetogodišnju Miju i šestogodišnju Tianu, čija tela je pronašao otac Nenad u oktobru 2019. godine. Tvrdila je kako smatra da ne bi trebalo da bude proglašena krivično odgovornom za svoje postupke.

Sudija Stefan Hil zaključio je kako je njena psihička bolest bila toliko jaka da u momentu nije mogla da shvati da ne sme da ubije devojčice i sebe.

Milka se na dan ubistva probudlila oko sedam časova ujutru i u ostavi pripremila noževe i uže. Ćerka Tiana je počela da plače kada je to sve ugledala.

– Hoćeš li mi nešto uraditi? Želim da idem u školu – upitala je šestogodišnjakinja.

Majka se tada trgnula iz transa. Počela je da sprema devojčice za školu. Suprug Nenad ju je kontaktirao, preneo je tad “24sata.hr”.

– Zvučala je normalno i optimistično – dodao je.

Majka je nastavila sa vožnjom ćerke do škole. Na ulazu se zaustavila nekoliko minuta pre nego što je odlučila da se vrati kući.

– Idemo u kupovinu – rekla je Tiani.

Kasnije tog jutra je odlučila da nastavi sa planom. Uključila je usisivač kako bi prigušila zvukove. Nakon toga je ubila svoje dve ćerke. Poljubila ih je i zagrlila, a potom položila igračke uz njihova tela.

Uzela je video kameru i snimila sebe kako se izvinjava mužu i poručuje mu da je pusti da umre. Takođe je sebi pokušala nekoliko puta da oduzme život.

Otac se tog posle podneva vratio kući s posla i otkrio je Mijino telo kako bespomoćno leži na podu. Tianino telo su kasnije otkrili bolničari, ali majci nije bilo ni traga.

Policija je majku ubrzo pronašla na plaži udaljenoj 11 kilometara od kuće gde je ponovo pokušala da sebi oduzme život. Službenici su takođe pronašli nekoliko beleški gde je Milka napisala kako voli svoje ćerke više nego ikoga i da joj je žao što se nije bolje brinula o njima. Žali što nije bila u boljim odnosima sa mužem i prijateljima.

Komšije su na dan ubistva čule krike njihovog oca Nenada, koji je po povratku s posla našao ćerkino telo. Komšinica, koja je želela da ostane anonimna, ispričala je za WAtody da porodica iz Bosne nekoliko dana pre ubistva nije videla majku, a druga tvrdi da se ni po čemu nije moglo zaključiti da par ima teškoća u braku i da su delovali kao srećna porodica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *