JEZIVI ZLOČIN UZNEMIRIO JE SMEDEREVCE: “Čovek pao sa krova, čuli se jauci!”, zbog čega su ga tri rođake mučki ubile?!

 JEZIVI ZLOČIN UZNEMIRIO JE SMEDEREVCE: “Čovek pao sa krova, čuli se jauci!”, zbog čega su ga tri rođake mučki ubile?!

Foto: Shutterstock

Žena (73) i njene ćerke starosti 44 i 45 godina iz Smedereva uhapšene su u utorak uveče zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo ubistvo.

– Sumnja se da su one juče svom deveru i stricu (73), nakon rasprave, zadale više udaraca po glavi i telu i stezale ga u predelu vrata, usled čega je on preminuo – saopštili su iz smederevske policije.

Podela imovine

Prema rečima komšija iz ulice, u kojoj je ova porodica živela, problem je nastao oko podele imovine zbog čega su se rođaci i ranije svađali.

– U dvorištu je kuća, koja je dvojna, odnosno ima dva ulaza. Jedna polovina pripada jednom bratu, suprugu od uhapšene žene, a druga polovina ubijenom. Znači, koliko mi znamo, svako ima svoj deo – pričaju komšije i dodaju:

– Ubijeni čovek je inače godinama živeo u Kanadi i nedavno se vratio tu u svoj deo kuće, a njegova snaja živi u drugom delu.

Komšije kažu da pretpostavljaju da je problem nastao kada se ubijeni čovek vratio u Smederevo iz inostranstva.

– Žena i njene ćerke su verovatno koristile i njegov deo kuće dok on nije bio tu, jer je on zaista retko dolazio ranije. Međutim, u poslednje vreme je to bilo sve češće jer je u penziji godinama već, i sad kad se vratio ostao je duže, a moguće je da se ne bi ni vraćao za Kanadu.

Komšija za Kurir kaže da su u kući u poslednje vreme živeli samo žena i jedna od njenih uhapšenih ćerki.

– Jedna ćerka je bila u kući sa majkom, a druga sa svojom ćerkom u drugom stanu. Međutim u utorak su sve bile na okupu. Ne možemo ništa da tvrdimo, ali mislimo da je problem i povod za prvobitnu raspravu bio povratak nesrećnog čoveka. Moguće i da su ga pritiskale da im prepiše svoju polovinu kuće, jer on nema porodicu, pa su možda one htele da sve pripadne samo njima – pričaju uznemirene komšije.

Jedna komšinica ispričala je za list i da su čuli buku koja je dopirala iz kuće.

Čuli se jauci

– Bilo je vike, više kao jauka. Niko nije znao šta se dešava. Moj muž je onda istrčao ispred kuće, a tamo je kod njih bila policija i pričala sa njima i nekim komšijama – kaže ona i dodaje:

– Znali smo mi sve, da se oni oko imovine svađaju, jer bi komšija to možda ostavio nekom drugom, a ne njima, ali nisu nikada objašnjavali šta se zaista kod njih dešava.

Kako se saznaje, prema pisanju Kurira, trima osumnjičenim ženama je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedene u Više javno tužilaštvo u Smederevu na saslušanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *