JEZIVI PRIZOR NA NEBU UPLAŠIO GRAĐANE: Mrežama se šire APOKALIPTIČNE SCENE, narod sprema ZALIHE (FOTO/VIDEO)

 JEZIVI PRIZOR NA NEBU UPLAŠIO GRAĐANE: Mrežama se šire APOKALIPTIČNE SCENE, narod sprema ZALIHE (FOTO/VIDEO)

Foto: Twitter/my_thoughts_too

Nesvakidašnji fenomen u Kini, takozvano “crveno nebo” uplašilo je ljude u ovoj zemlji koji tvrde da je to loš predznak.

Na snimcima objavljenima na društvenim mrežama čuju se prestrašeni građani u Kini koji su snimali kako nebo menja boju. S obzirom na to da je crveno nebo bilo najintenzivnije kod luke, mnogi su pomislili da je izbio požar koji je izmakao kontroli.

Crveno nebo u kineskom lučkom gradu DžouŠanu postalo je tako jedna od glavnih tema na kineskim društvenim mrežama, a neki su ga nazvali lošim predznakom zbog kineskog postupanja u vezi s pandemijom kovida, s obzirom na to da su se novi slučajevi pojavili u Šangaju.

Dogodiće se nesreće“, ili “Počeo sam da spremam zalihe” samo su neki od komentara prestrašenih građana na društvenim mrežama, međutim lokalni mediji objašnjavaju kako to nije znak apokalipse, već rezultat refleksije svetla.

– Kada su vremenski uslovi dobri, više vode u atmosferi stvara aerosole koji lome i raspršuju svetlost ribarskih brodova i stvaraju crveno nebo koje vidi javnost – rekli su meteorolozi iz Džoušana.

Refleksija je možda došla sa ribarskog broda koji je lovio pacifičke sajere, ribe srodne skušama, navode lokalni mediji pozivajući se na kompaniju “Čajna akvatik prodakts Džoušan marin fišeriz” u čijem je vlasništvu spomenuti brod, prenosi “Večernji list”.