JEZIVI DETALJI UBISTVA SESTARA NA BEŽANIJSKOJ KOSI: Ubica poznavao žrtve, likvidirao ih na SVIREP NAČIN

 JEZIVI DETALJI UBISTVA SESTARA NA BEŽANIJSKOJ KOSI: Ubica poznavao žrtve, likvidirao ih na SVIREP NAČIN

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić/Shutterstock

G. Đ. (37) pucao je juče sebi u glavu dok je sedeo u “fiatu” na parkingu na Bežanijskoj kosi u Beogradu, a nedaleko od mesta gde je sredinom meseca na surov način ubio dve sestre od 76 i 78 godina.

Žena (76) i njena sestra (78) pronađene su mrtve u stanu u kome su živele u Ulici Marka Pola na Bežanijskoj kosi. Brzo se ispostavilo da su dve sestre žrtve zločina, a iako su tela pronađena 21. januara, pošto je komšinici koja je bila u kontaktu sa njima bilo sumnjivo što se ne javljaju, ispostavilo se da su ubijene polovinom januara i to na zverski način.

Jednu od sestara je surovi ubica izbo nožem, a drugu je udarao po glavi dok i nju nije llikvidirao. Motiv jezivog zločina, ispostaviće se, bilo je koristoljublje jer je napadač znao da sestre, koje su živele skromno i povučeno imaju priličnu ušteđevinu. On je rešio da se dočepa novca, ne birajući sredstva i to je nesrećnice koštalo života. Plen je bio mobilni telefon i platna kartica sa koje je podignuto milion dinara.

Ubica je za sobom ostavio tragove i policijska istraga je napredovala.

Onda je juče policiji stigla nova dojava. Prolaznici su na jednom pakringu, u automobilu “fiat” videli telo čoveka koji nije davao znake života.

Na glavi su bile vidljive rane od vatrenog oružja.

Obavljen je uviđaj i ustanovljeno je da se radi o G. Đ. (37)

Policija je brzo uštla u trag osumnjičenog, jer se pretpostavljalo da su žrtve poznavale ubicu i da su ga pustile u stan.

Ispostavilo se da je to tačno jer je ubica od ranije poznavao sestre i stekao je njihovo poverenje, viđali su se i puštale su ga u stan.

Nije poznato da li je on njima pomagao u kupovini i drugim stvarima, jer je ranije, navodno, radio u staračkom domu gde je jedan od štićenika bio i suprug jedne od sestara preko kojeg su se i upoznali.