JEZIV UDES SRPSKOG AUTOBUSA U GRČKOJ: Ima poginulih i povređenih

 JEZIV UDES SRPSKOG AUTOBUSA U GRČKOJ: Ima poginulih i povređenih

Foto: Srbija Danas

Tri osobe su poginule u teškom udesu autobusa sa srpskim tablicma i automobila u nedelju nešto pre 7.00 časova na 521. kilometru nacionalnog puta Atina-Solun, u blizini rejona Polikastro na izlazu za Evzonon.

U saobraćajnoj nesreći učestvovao je turistički autobus na sprat srpskih registarskih oznaka i 78 putnika, koji se frontalno sudario sa automobilom sa četiri putnika. Trojica putnika automobila pronađena su mrtva, a četvrti je teško povređen. Ubrzo nakon što se autobus sudario sa vozilom, drugi automobil je naleteo na vozilo. Međutim, dvoje putnika, žena i dete, nisu povređeni.

Autobus i jedan automobil pali su u jarak gde nije bilo vode.

Na lice mesta izašla je policija i vatrogasna jedinica sa 18 vatrogasaca i 6 vozila.

Saopšteno je da je 40 osoba povređeno, od kojih je jedna intubirana.

EKAV je saopštio da ima 40 povređenih odraslih osoba, od kojih je jedna intubirana i dvoje dece od 6 i 9 godina. Povređeni su zadobili različite povrede, a na licu mesta su ukazali lekari iz mobilnih jedinica. Povređeni su prebačeni u bolnicu Kilkis, dok je povređena osoba koja je morala da bude intubirana prebačena kod Hipokrata. U akciji je učestvovalo 12 vozila hitne pomoći i 3 mobilne medicinske jedinice. Autobus KTEL Kilkis ponudio je prevoz putnika autobusa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *