JEZIV SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA! Zarili mu nož 15 cm u srce – Trojica učenika napravili sačekušu drugaru

 JEZIV SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA! Zarili mu nož 15 cm u srce – Trojica učenika napravili sačekušu drugaru

Foto: Profimedia/ilustracija

Tinejdžer iz Londona, koji je učestvovao u ubistvu školskog druga, osuđen je na deset godina zatvora.

Tamim Iam Habimana preminuo je u julu prošle godine, nakon što mu je školski drug iz osvete zabio nož u srce.

Osuđeni tinejdžer, čiji je identitet nije saopšten, bio je u grupi mladića koji su Tamima izboli nasmrt.

  • Pokušala sam na 50 različitih načina da napišem ovo saopštenje. Jednostavno ne postoje reči koje bi mogle da opišu kako se ja osećam. Unutrašnja bol je toliko jaka, da je osećam kao fizičku. Njegova smrt je za mene, našu porodicu, njegove prijatelje neverovatno teška. Osećamo da mu je učinjena velika nepravda – rekla je Tamimova majka.

Ona je dodala da tinejdžeri nisu imali prava da uzmu život njenom sinu.

Porota je dečaka koji je osumnjičen za ubistvo, proglasila krivim za krivično delo ubistvo iz nehata, dok su druga dva tinejdžera osuđena za ubistvo s predumišljajem.

  • Moj sin je bio nevin. Podigao je ruke, bio je nenaoružan, a oni su mu ipak uzeli život. njegova razigranost i osmeh su iznenada nestali – rekla je majka ubijenog dečaka nakon izricanja presude.

Ceo incident dogodio se u julu prošle godine kada se Tamim vraćao iz škole. njega je prvo susrela grupa tinejdžera i počela da ga tuče kišobranom i pesnicama. U jednom trenutku dečak je izvadio nož i njime ubo Tamima direktno u srce. scenu tuče video je policajac, koji u tom trenutku nije bio na dužnosti, ali je odmah pritrčao da pomogne, piše Daily mail.

  • Ubica nije sao jednom udario i ubo tinejdžera, već su to učinili više puta. Imali su jasan cilj, želeli su da ga napadnu. Nastavili su da ga tuku čak i kada se nož slomio – ispričao je policajac.

On je odmah pozvao hitnu pomoć. Dečak je odmah prevezen u bolnicu, ali je uprkos naporima lekara, na žalost preminuo.

U bolnici je završio i jedan od napadača, ali je tinejdžer odbio da sarađuje sa policijom.

Sutradan je policija uhapsila još jednog napadača, nakon što je primećeno kako na školskom kompjuteru pretražuje Tamimovo ubistvo.

Obdukcija dečaka je pokazala da mu je nož probio srce, a dubina rane bila je oko 15 centimetara.

  • Tamim je bio bepsomoćan kada ste ga napali, nije imao čime da se brani, a vi ste ipak odlučili da mu zabijete nož u leđa koji je probio i srce. Nema opravdanja, ni izgovora za vaše nasilje – rekao je sudija tokom izricanja presude.