JESTE LI SPREMNI ZA ZIMSKE ČAROLIJE? Evo kada će se zabeleti Beograd, meteorolog upozorava: Spremite se za košavu, trajaće DANIMA

 JESTE LI SPREMNI ZA ZIMSKE ČAROLIJE? Evo kada će se zabeleti Beograd, meteorolog upozorava: Spremite se za košavu, trajaće DANIMA

Foto: Shutterstock

Meteorolog Nedeljko Todorović navodi da u narednih 10 do 15 dana neće biti snega na području Beograda, a da se može očekivati na planinskim predelima u istočnoj Srbiji, ali u vrlo malim količinama.

Todorović je rekao da se prvi sneg u Beogradu može očekivati tek od sredine decembra.

– Izuzetno je mala verovatnoća za sneg u Beogradu pre 10. ili 12. decembra. Tek od sredine decembra pa nadalje – kaže Todorović.

Ukazuje da će se u naredna dva-tri dana zabeleti planinski predeli u istočnoj Srbiji.

– U naredna dva-tri dana možda snega bude u istočnoj Srbiji na planinskim predelima, ali u vrlo malim količinama – kaže meteorolog Todorović.

Upitan kakva nas zima očekuje i da li će biti snega za Novu godinu, odgovara da je rano to prognozirati, ali kako kaže, gledajući inerciju i strujanje vazduha iznad Evrope, sve ukazuje da bi ova zima bila nešto malo toplija sa padavinama u obliku kiše.

– Do polovine decembra nema zime, biće padavina, smenjivaće se kiša i sneg u malim količinama, ali biće više padavina u obliku kiše – kaže meteorolog.

Ukazuje da nas i sutra očekuje vreme slično današnjem sa umerenim jugoistočnim vetrom, ali i da nas sledeće nedelje očekuje košava.

– Iduće sedmice biće jugoistočnog vetra, ali i prave košave koja će trajati oko četiri dana – ukazao je Todorović.

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *