Jedna od najpoznatijih SRPSKIH PEVAČICA JE ALBANKA: Kada je pokazala TRI PRSTA započet je brutalni NAPAD na nju

 Jedna od najpoznatijih SRPSKIH PEVAČICA JE ALBANKA: Kada je pokazala TRI PRSTA započet je brutalni NAPAD na nju

Popularna pevačica je jedne kasne noći odlučila da odgovara na pitanja svojih pratilaca na društvenoj mreži Instagram, a nije ni slutila kakvu će lavinu pokrenuti.

Edita Aradinović u žižu javnosti uvek je dospevala svojim prepoznatljivim glasom i dobrim izgledom, a prošle godine njeno poreklo pokrenulo je brojne polemike, posebno kada je na jednoj fotografiji pokazala čuveni “srpski pozdrav”.

Pevačica je odgovarala na mahom obična pitanja svoji pratilaca, pomenute noći. Otkrila je koliko je visoka, koji joj je omiljeni sladoled, koja estradna ličnost joj je najbolja drugarica, ali je dala odgovor i na pitanje koje je napravilo opštu pometnju – da li je istina da ima korene iz Albanije?

– Da li si poreklom Albanka? – glasilo je pitanje, a Aradinovićeva je uz emotikon cveta odgovorila: “da”.

Za jednu od najpopularnijih pevačica u Srbiji nacionalna odrednica nije bila bitna, ali u jednom trenutku, ipak, došlo je do problema.

Pevačica je na poznatoj socijalnoj mreži objavila fotografiju sa prijateljem i stilistom Stefanom Orlićem sa snimanja spota za novu numeru “Akapela” na kojoj Edita koristi čuveni “srpski pozdrav”.

Pozdrav sa tri prsta, poznat i kao “srpski pozdrav”, pozdrav je koji je izvorno iskazivao Svetu Trojicu, danas se smatra za srpski nacionalni pozdrav jednom rukom sa spojenim (ili raširenim) palcem, kažiprstom i srednjim prstom. Zanimljiv podatak iz istorije: Prva popularizovana upotreba pozdrava sa tri prsta (odvojena) bila je 1988. godine, kada su ga Srbi iz Srema, Banata i Kosmeta, koristili za suprostavljanje Albancima, Hrvatima i Slovencima koji su koristili znak pobjede, tokom Antibirokratske revolucije. 

Albanski deo publike osuo je paljbu na račun Aradinovićeve, ali pevačica je odlučila da se obračuna sa mrziteljima:

– Molim sve ljude, ako se tako mogu nazvati koji se nalaze uvređenim zbog slike na kojoj držim tri prsta, da odu do toaleta, umiju se, zatim popiju limunadu, eventualno nešto i doručkuju, da im dođe iz d*peta u glavu da ta tri prsta nisu namenjena bilo čemu, bilo kome i da nisam rasista, nacionalista, niti bilo šta slično! Odj*bite od mene više! To je dokaz koliko ste primitivni, besposleni i nesrećni. A takvi ljudi truju i ozbiljno utiču na zemaljsku kuglu. Bacite se ozbiljnijim problemima, bavite se sobom! Ja se bavim muzikom i širenjem ljubavi i pozitivne energije. Ako i to ne možete da podnesete, a ima takvih – otpratite me i doviđenja! ‘Ajde bre više, non-stop vam nešto fali i smeta – zagrmela je Edita i prekinula napade na sebe.