“JEDINI SMO PREZIMELI NA BALKANU, DOSTOJANSTVENO…” Posle eliminacije od Šerifa oglasio se Partizan

 “JEDINI SMO PREZIMELI NA BALKANU, DOSTOJANSTVENO…” Posle eliminacije od Šerifa oglasio se Partizan

Foto: MNPress

FK Partizan eliminisan je iz Lige konferencija od moldavskog Šerifa, a nakon neslavne večeri crno-beli su se oglasili i zahvalili se “Dečijoj tribini”.

– Došli smo do kraja još jednog učešća u Evropi. Nepravilno i nepošteno bi bilo reći epizode, jer Partizan ne samo da je jedini klub iz Srbije koji je prezimio u nekom UEFA takmičenju, već je i jedini sa Balkana kome je to pošlo za rukom, i to je uspeh vredan pažnje.

– Dostojanstveno i ponosno smo predstavljali klub, Beograd i Srbiju, trudili se da slika koju šaljemo u svet uvek bude pozitivna, a ono najlepše i najvrednije što je čitava planeta mogla da vidi u Humskoj je „Dečija tribina”.
Naše malo carstvo drugarstva, pozitivne energije i velike ljubavi prema Partizanu.

– Najmlađi simpatizeri Parnog valjka iz udruženja navijača i prijatelja, osnovnih škola, škola fudbala i drugih sportskih klubova širom Srbije i regiona, prisustvovali su na svakoj od šest odigranih ovosezonskih utakmica na međunarodnoj sceni, uvek bili vetar u leđa i pokretačka snaga čitavog tima. Tako je bilo tokom kvalifikacija za Ligu Evrope i Ligu konferencija, kasnijei kroz sva tri susreta grupne faze takmičenja, uključujući i meč protiv Slovackog, gde je bilo 17.000 mališana i njihovih pratilaca, a završno sa jučerašnjim revanš susretom šesnaestinefinala protiv Šerifa.

Foto: FK Partizan

– Bilo ih je 3.500, obučenih u crno-bele dresove i majice, i okićenih istim takvim šalovima i zastavama, a došli su da podrže prvotimce i pomognu im u pokušaju da izbore plasman u osminu finala Lige konferencija. U toj nameri se nije uspelo, ali to ne menja osećaj ponosa koji su oni sa sobom poneli sa stadiona i koji su igrači našeg kluba osećali pre i posle utakmice kada su ih pozdravljali.

– Sinoć, baš kao i svaki put ove sezone. Jer, „Dečija tribina” je nešto jedinstveno, posebno i neopisivo. Nešto samo Partizanovo i o čemu se priča na svim meridijanima sveta i čime se sa punim pravom dičimo.
Zato, hvala vam svima koji ste ovu sezonu bili sa nama, bodrili nas, radovali se i tugovali zajedno sa nama i naučili da je lepota sporta u druženju, zabavi i emociji, a da su pobede i porazi njegovi sastavni delovi.
Hvala vam na ljubavi, svakom pređenom kilometru i neprospavanom satu. Hvala na podršci i pre svega hvala na ljubavi i poverenju.

Vidimo se svi zajedno vrlo brzo na vašoj „Dečijoj tribini” – stoji u objavi crno-belih.