STANKOVIĆU, BEŽI ODATLE: Ultrasi PRETE SMRĆU zbog loših rezultata!

 STANKOVIĆU, BEŽI ODATLE: Ultrasi PRETE SMRĆU zbog loših rezultata!

Fudbalski klub Sampdorija, koji sa klupe predvodi bivši trener Crvene zvezde Dejan Stanković trenutno je u zoni ispadanja, na 19. mestu Serije A, a uz to, ima i dugove od oko 150 miliona evra. Koliko problema ima u nekadašnjem šampionu Italije i osvajaču četiri Kupa, vidi se i po tome što su navijači besni i “žele glavu” vlasnika kluba Masima Ferera.

Naime, u razgovoru za LaPresse Ferero je komentarisao dramu kroz koju prolazi u poslednje vreme.

– Molim navijače da prestanu da mi prete. Zar me želite ubiti? Ja sam ionako živi mrtvac dok gledam ovakvu Sampdoriju. U moju kuću stigla su tri metka. Prva dva još pre tri godine, a nedavno još jedan. Prete meni i Edoardu Garoneu – započeo je Ferero.

Razlog za pretnje revoltiranih ultrasa jeste postupak nekadašnjih vlasnika, među kojima je i Eduard Garone, koji su predali klub u većinsko vlasništvo Masima Ferera.

– Ovako više ne može. Imamo veliki osećaj da pokušavate iskoristiti klub za svoje ciljeve – deo je saopštenja navijača.

Ferero je 2014. godine postao i predsednik kluba, a 2021. morao je da odstupi sa te pozicije zbog financijskih malverzacija u poslovima nepovezanim sa Sampdorijom. Football Italia piše da se navijači nadaju prodaji kluba jer Fererovo rukovodstvo ne daje dobre rezultate ni u jednom segmentu, ali on se protivi takvom potezu. Pre desetak dana italijanska policija iz sedišta Sampdorije (u Corte Lambruschiniju) zaplenila je kovertu sa metkom i pretećim pismom za Ferera i Garonea.

– Sledeći put bit će stvarno – stajalo je u poruci uz metak, preneo je italijanski RAI, a Ferero je osudio ponašanje navijača.

– Garone nam je ponudio pomoć, ja sam prvi koji će reći da on nema veze satrenutnim stanjem kluba i želim da mu zahvalim na svemu. Spasio je Sampdoriju pre 12 godina. I meni i njemu stigao je metak. To je loše, to nije fudbal i to nije sport. Osuđujem ove pretnje i sve ostale koje su stigle od navijača. Policija mora da zaustavi ovo nasilje. Imam decu, a bojim se da prošetam – rekao je, pa predložio da se sastane sa navijačima na tribinama.

– Ako želite doći ću i pogledati utakmicu sa vama. Ako izađem živ, znači da smo se pomirili. U suprotnom, stadion ću napustiti na nosilima.

Kako stvari stoje, a loše su u svakom smislu, srpskom stručnjaku koji sedi na klupi kluba iz Đenovi bilo bi najbolje da se povuče sa pozicije trenera kako bi klonio stresa ovog tipa.