“JA I MOJ SIN IDEMO ZA SPLIT, OVDE OSTAVLJAMO NAŠA SRCA” Ovako se Nenad Periš oprostio od Beograda pa uradio nešto što je rastužilo sve

 “JA I MOJ SIN IDEMO ZA SPLIT, OVDE OSTAVLJAMO NAŠA SRCA” Ovako se Nenad Periš oprostio od Beograda pa uradio nešto što je rastužilo sve

Foto: Srbija Danas

Nenad Periš se zahvalio okupljenima.

U ovom teškom trenutku za mene, hteo sam svima vama zahvaliti na svakoj molitvi i uzdahu. Pustite me da pre svega zahvalim nadbiskupu, njegovoj svetosti Porfiriju, sveštenicima, dekanu župniku na služenju mise, istinski dubokim poticajnim rečima. Što kazati posle svega? Bože, hvala ti na iskrenosti i ljubavi – rekao je Periš.

Nenad Periš je naglasio da Matej i on ne odlaze za stalno iz Beograda.

Ja i moj sin idemo u Split. Ne odlazimo za stalno i ne ostavljamo vas ovde . Ostavljamo naša srca. Molim Boga da mi da snage – tiho je pričao Periš.

Kovčeg sa telom Mateja Periša potom je prebačen u pogrebno vozilo koje je krenulo put Splita. Građani sve vreme izgovaraju molitvu i plaču.

Nenad Periš ne prestaje da prima saučešća prisutnih građana. Ljudi se dive koliko je psihički jak u ovom trenutku.

– Svaka mu čast kako ovo izdržava – rekao je jedan od okupljenih.

Građani mu u suzama prilaze i govore dirljive reči utehe dok Periš prihvata svaku pruženu ruku i zahvaljuje se. Pred polazak je svima mahnuo i rekao:

– Nosim vas u srcu.