“IZVLAČILI SMO MRTVE, BILO IH JE VIŠE OD 10” Vatrogasac o tragediji u Hrvatskoj: Ovako nešto nisam doživeo, kao da gledate HOROR filmove (VIDEO)

 “IZVLAČILI SMO MRTVE, BILO IH JE VIŠE OD 10” Vatrogasac o tragediji u Hrvatskoj: Ovako nešto nisam doživeo, kao da gledate HOROR filmove (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/PrigorskiHr Tv

Šef Dobrovoljnog vatrogasnog društva Breznički Hum opisao je strašne prizore koji su ga zatekli na mestu izletanja poljskog autobusa na auto-putu A4 u smeru ka Zagrebu, kada je poginulo 12 osoba, dok je 34 povređeno.

 Bilo je strašno. Kao da gledate horor filmove. Mi smo dobili dojavu oko 5.50 sati. Izvlačili smo mrtve, bilo ih je više od 10. Autobus se zabio u kanal i ceo prednji deo autobusa zabio se do polovine autobusa. Autobus je izgledao kao da je, recimo, udario u zid. Jedan vozač izleteo je kroz šoferku, a drugi je bio u autobusu. Ovakvo nešto nisam doživeo otkad sam vatrogasac, a imam 60 godina – rekao je Ivan Ivančan, čija ekipa je s četiri vatrogasca i četiri vozila bila među prvima na mestu nesreće.

– Bilo je puno vozila Hitne pomoći, vatrogasaca, policije, došli su pripadnici JVP Novi Marof, DVD-a Komin. Posle je na mesto nesreće došlo još pripadnika našeg DVD-a. Stašno je bilo. Učinili smo sve što smo mogli da izvučemo stradale i unesrećene – rekao je Ivančan još pod utiskom teške nesreće.

Podsetimo, u stravičnoj nesreći autobusa poljskih oznaka poginulo je najmanje 12 osoba, a više desetina je povređeno.

Pročitaj još