“IZVINI LJUBAVI, TATA TE NIKAD NEĆE ZABORAVITI” Potresna ispovest oca nastradalog deteta iz Sopota: Nisam imao novca da to završim

 “IZVINI LJUBAVI, TATA TE NIKAD NEĆE ZABORAVITI” Potresna ispovest oca nastradalog deteta iz Sopota: Nisam imao novca da to završim

Foto: Facebook

Šestogodišnji dečak koji je u ponedeljak preminuo nakon što je upao u septičku jamu pored porodične kuće u selu Rogača kod Sopota, sahranjen je juče u selu Drlupa. Otac preminulog dečaka, u potresnoj ispovesti za portal Nova.rs objašnjava šta se kobnog dana dogodilo.

Nesreća se dogodila u Ulici Janka Katića kada se mališan najverovatnije okliznuo i upao u nezatvorenu, punu, septičku jamu, a prema rečima oca dečaka, mališan je iskoristio trenutak da sam izađe napolje nakon što se on tog jutra vratio iz treće smene i zaspao.

  • Radim kao pekar i došao sam ujutru, a devojka koja ih je čuvala je otišla na prevoz. Od umora mi je pala glava i u jednom trenutku sam se trgao iz sna. Video sam da je mlađa ćerka pored mene u krevetu, a da njega nema. Uhvatio sam se za ulazna vrata i kada sam video da su otključana, sve mi se zacrnilo pred očima. Istrčao sam u dvorište i odmah pogledao u septičku jamu gde je plivalo njegovo telo. Odmah sam ga izvukao i pokušao reanimaciju, pozvao sam i Hitnu pomoć i policiju, ali džabe. Moj sin, moj prvenac je već izdahnuo – kroz suze započinje sagovornik.

Nepunih godinu dana, on sam brine o svojoj deci, jer kako kaže, majka osim što ih je napustila i pravno se odrekla mališana.

  • Radio sam u Hrvatskoj kada je u maju prošle godine krišom odvela decu kod ljubavnika u Novi Sad. U decembru smo se razveli i deca su pripala meni jer sam želeo da učinim sve da ne završe u domu, a u prilog mi je išla i činjenica da se ona odrekla dece. Sve sam činio za svoju decu, da im ništa ne zafali – jedva izgovara otac i dodaje da je nakon potvrđivanja činjenice da mu je sin preminuo, pokušao da obavesti i bivšu suprugu, ali ona nije želela da mu se javi.

Potreseni otac navodi da se trudio maksimalno da deca uvek imaju skuvan ručak i da nekada nije spavao kako bi bio sa njima, ali ga je umor savladao.

septička jama Sopot
Foto: Facebook
  • Uvek sam bio spreman da se igram sa njima, a pogotovu sa sinom jer je imao određenih zdravstvenih problema. Slabo je govorio, njegova bolest je, kako su mi objasnili doktori, bliska autizmu. Redovno sam ga vodio kod lekara i kod logopeda, trudio sam se da bude srećno dete. Zbog menjanja prebivališta nisam uspeo da ih odmah vratim u vrtić, a nije svako ni želeo da čuva decu, pogotovu sina jer je u poslednje vreme postao i malo agresivniji i hiperaktivniji – kaže sagovornik.

Centar za socijalni rad je u dogovoru sa ocem, do sahranjivanja dečaka i dok ne zatvori septičku jamu, privremeno oduzeo devojčicu.

  • Gazdarica mi je smanjila broj radnih dana, a to je značilo da je i plata manja. Mesec dana ta jama stoji otvorena, nisam imao novca da to završim. Sada će mi komšije pomoći da to završim i vratim ćerku kući – zaključuje potreseni otac.
  • Sine moj, izvini, nisam mogao da te spasim. Trudio sam se da se borim sam sa vama i da vas izvedem na pravi put, borio sam se i izgubio te zauvek. Nisam te poslednji put ni poljubio ni zagrlio, na rukama si mi preminuo. Izvini ljubavi, tata te nikad neće zaboraviti. Uvek ćeš mi biti u srcu – jecajući je rekao potreseni otac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *