IZREŠETAO DEČAKA (16) NA BICIKLU! “Mislio sam da je neko drugi kog sam HTEO DA UBIJEM!”

 IZREŠETAO DEČAKA (16) NA BICIKLU! “Mislio sam da je neko drugi kog sam HTEO DA UBIJEM!”

Foto: Profimedia

Muškarac koji je upucao tinejdžera kojeg je “zamenio sa nekim kog je želeo da ubije” osuđen je na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovnog otpusta, saopštile su vlasti.

Luisu Garsiji (33) izrečena je kazna prošle nedelje nakon što ga je porota proglasila krivim za prvostepeno ubistvo, posedovanje oružja i srodna kršenja zakona o upotrebi vatrenog oružja u vezi sa smrću 16-godišnjeg Džonatana Roze Кamača, navodi na saopštenje za javnost Okružnog tužioca Filadelfije od 13. marta.

Кamačo se vozio biciklom kući u severnoj Filadelfiji 4. januara 2021, nakon što se zaustavio u obližnjoj prodavnici, kada ga je Garsija upucao osam puta. Garsija je potom pobegao automobilom koji je navodno vozio neko drugi.

Na snimku nadzornih kamera koji je dobijen tokom istrage prikazan je Garsija u obližnjoj prodavnici kineske hrane neposredno pre ubistva, kako nosi veoma uočljivu obuću i jasno vidljivu torbu preko tela!, navodi se u saopštenju. Dodatni snimci su takođe uhvatili Garsiju kako nosi te iste stvari dok beži sa mesta događaja nakon pucnjave.

Otprilike nedelju dana nakon ubistva, detektivi policije Filadelfije zaustavili su vozilo koje je viđeno kako napušta mesto događaja nakon ubistva nakon što su ga primetili u komšiluku dok su pokušavali da prikupe još video dokaza.

Pretresom vozila pronađeno je pakovanje koje je Garsija nosio u noći kada je pucano.

Garsija je priveden na ispitivanje i priznao je svoju ulogu u ubistvu.