IZGUBI I AJAKS KOD KUĆE… Milojevića pitali o otkazu – “Neke stvari ne možete da kontrolišete”

 IZGUBI I AJAKS KOD KUĆE… Milojevića pitali o otkazu – “Neke stvari ne možete da kontrolišete”

Foto: Youtube printscreen/ Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde od 18:45 dočekuju Ferencvaroš u meču trećeg kola Lige Evrope, a pred ovaj duel govorio je glavni trener ekipe Miloš Milojević.

Prvo pitanje za stratega domaće ekipe je bilo o protivniku, odnosno da li je upoznat sa snagom mađarskog tima i da li je očekivao ovakve rezultate. 

– Nije me iznenadio uspeh Ferencvaroša. Znao sam da imaju kvalitet, poznajem dosta igrača, pogotovo one koji su igrali u Skandiinaviji. Uzeli su Traorea, tu je Tokmak, odlikuje ih dosta brzine u napadu. Imaju iskusnog, dobrog trenera i mislim da se očekivalo da imaju uspeha u Evropi – počeo je Milojević.

Potom je upitan da uporedi snagu dva prvenstva (srpskog i mađarskog). 

– Razliku je teško oceniti, mogu da vidim da su stvorili bolje uslove za rad, arene su kvalitetne. Ne mogu detaljnije što se tiče kvaliteta – zatim je trener govorio o preostalim mečevima u Ligi Evrope.

– Šest poena je u igri u ova dva meča sa Ferencvarošom, dvanaest ukupno, sve je moguće, ja mislim da možemo da pobedimo prvu ekipu u grupi, ali sve je otvoreno. 

Milojevića nije iznenadio poraz od Ferencvaroša od Kečkemeta.

– Nije im legla ekipa Kečkemeta, igrali su onako kako Ferencvarošu ne odgovara. Ne mislim da je to loša forma, svaki poraz poljulja i sve je to normalno u fudbalu. 

Još jednom se osvrnuo na ofanzivnu trojku Mađara. 

– U pripremi utakmice obratimo pažnju na mnoge stvari, ne želimo da igramo reaktivan fudbal, želimo da diktiramo stvari. Te prostore koje njih trojica stvaraju morate da im smanjite.

Foto: Youtube printscreen/ Crvena zvezda

Da li razmišlja o mogućnosti otkaza?

– To je normalno, ja ne mogu na to da utičem, jedino mogu da utičem na rad i indirektno na rezultate. Mislim da idemo u dobrom pravcu, svaka pobeda nam to potvrđujem, a svaki poraz stavlja znak pitanja. Izgube svi, izgubi Ajaks 1:5 kod kuće… mi idemo uvek na pobedu, ali postoje neke stvari koje ne možete da kontrolišete. 

Kakva je situacija sa Nemanjom Milunovićem.

– Svi su spremni, očekujem da dobijem dobru informaciju za Milunovića, videćemo posle treninga večeras – istakao je Milojević.

Osvrnuo se trener i na učinjeno od njegovog dolaska na klupu crveno-belih. 

– Zadovoljan sam urađenim za 40 dana, mi koji radimo vidimo napredak. Ima nekih zamerki naravno i na ofanzivni i defanzivni deo, hoćemo da igramo vertikalno, da igramo iz defanzivne što je malo vidljivo u našem fudbalu. Što se tiče meča u četvrtak mišljenja sam da će hrabrija ekipa dobiti utakmicu…to je sto posto. 

Milojević je posebno apostrofirao protekli period kada je bila reprezentativna pauza.

– Dosta je značila ova pauza, nažalost i na sreću nismo imali sve igrače. Ipak ne može se sve odraditi za dve nedelje, ali smo radili na psihološkoj pripremi…. – zaključio je trener. 

Medijima se obratio i Mirko Ivanić.

– Mislim da će meč biti drugačiji meč nego u Novom sadu protiv Mladosti. Bitno je da sam se vratio, mogu da obećam navijačima da ću biti onakav kakav sam bio prošle sezone. Očekujem sutra pobedu i kako smo igrali i kako se pripremamo ne vidim razlog da bude drugačije.

Foto: MNPress

– Protiv Monaka je utakmica bila jako čudna, oni nisu imali šut na gol do pogotka. No, sutra je meč za hvatanje priključka toga smo svesni i spremni smo da pokažemo da ova grupa još uvek nije videla sve od nas i da će tek saznati ko je Crvena zvezda. Pozitivno gledam na sve što se dešava u ekipi i vidim veliki napredak – rekao je veznjak.