IZDATO NOVO HITNO UPOZORENJE RHMZ: Nevreme se velikom brzinom premešta po Srbiji, OVI delovi zemlje biće sledeći na UDARU

 IZDATO NOVO HITNO UPOZORENJE RHMZ: Nevreme se velikom brzinom premešta po Srbiji, OVI delovi zemlje biće sledeći na UDARU

Foto: Instagram/Printscreen/192_rs

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ), objavio je novo hitno upozorenje na pljuskove sa grmljavinom i pojavu krupnog grada u narednih sat vremena na području Raškog i Rasinskog okruga.

– I u narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost koja je uslovljavala intenzivne pljuskove sa grmljavinom, pojavu krupnog grada i olujni vetar u zoni pljuska, zadržaće se na području Raškog i Rasinskog okruga i imaće tendenciju premeštanja ka Topličkom i Niškom okrugu – navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Foto: Rainalarm/Printscreen

Meteorolozi su ranije upozorili da će superćelijska oluja koja već nekoliko dana u Srbiji pravi haos, ponovo praviti probleme i večeras, a nevreme prvo dolazi u zapadne i centralne delove Srbije. RHMZ je izdao hitno upozorenje za tri dela Srbije.

Foto: RHMZ

U pojedinim delovima Srbije, nevreme je počelo popodne, padao je grad veličine oraha. MUP je izdao upozorenje i detaljne mere kako da se ponašate za vreme oluje.