IVANI PRESEO ODMOR U GRČKOJ! Policajci je SKIDALI GOLU, doživela neprijatno iskustvo: “Smatrala sam da su prijateljski narod, šokirana sam…”

 IVANI PRESEO ODMOR U GRČKOJ! Policajci je SKIDALI GOLU, doživela neprijatno iskustvo: “Smatrala sam da su prijateljski narod, šokirana sam…”

Foto: Shutterstock

Jednoj Srpkinji Ivani preseo je odmor u Grčkoj, a kako je rešila ova zemlja je više videti neće.

– Evo naše iskustvo iz Grčke u kojoj smo još uvek. Odlučili smo da idemo u Solun, na nekih sedam dana, dogovorili se sa prijateljima i rentali u Bg-u Mercedes Vito, uzeli smo preko Air BnB stan i jedino prijatno iskustvo koje smo doživeli je od ljudi koji izdaju stan, a sve drugo je za film – počela je svoju priču Ivana.

Navela je da su stigli u Solun, gde su se smestili.

– U ponedeljak ujutru ja odem sama do prodavnice i u povratku nisam koristila mape i završila sam na nekom seoskom putu. Gledam gde sam, vozim polako i spremam se da stanem i uključim navigaciju, u tom trenutku me zaustavlja policija, čovek dolazi do mene ja mu dajem dokumenta i on me pita šta ja tu radim, da sad ne razvodnjavam, ponašao se prema meni kao da sam kriminalac, bez preterivanja – napisala je Ivana na društvenim mrežama u grupi “GRČKA – grupa za turiste”.

Foto: Facebook

Potom je policajac odveo u stanicu gde su je ispitivali i proveravali dva sata.

– Kada su me pustili, pošto naravno ja nisam kriminalac, ja sam krenula da izađem na neki glavni put, prošla možda 1-2 km i videla kafić, sela da popijem kafu, da se rasvestim od toga šta mi se desilo. Krenem, prođem 400 m, izleti beli Nissan džip, neke specijalne jedinice, oni su me pretresali do mere da sam bila potpuno gola. Auto su prevrnuli i počeli da mi objašnjavaju da se auto koji vozim koristi za švercovanje narkotika i migranata, takođe da migrante isključivo švercuju Srbi i samim tim ja sam sumnjiva, iako ništa niko nije našao, iako sam sa porodicom na odmoru i tako – navela je ona.

Foto: Shutterstock

Međutim, to nije sve što se desilo Ivani i njenoj porodici.

– Kad smo se vraćali juče sa plaže na manjoj gradskoj raskrcnici mene udari neki idiot, pomeri kombi dva metra sa Mini Morisom. Ja sam imala znak Stop, al sam već duboko bila u raskrsnici, pošto on nije udario samo mene, nego i auto iz suprotnog pravca. Dolazi osiguranje prvo, pa onda policija, ovaj što je napravio s…e pozvao tatu, mamu, brata sa ženom i dvoje dece… Ja gledam i ne verujem. Nama dete u bolnici, u kojoj smo još uvek nas dve pošto nam beba ima 13 meseci, od siline udarca je u sedištu udarila glavom o stranicu istog – dodala je Ivana.

Istakla je da se policija ponašala užasno, kao i da su odbili da pričaju na engleskom.

– Količina bezobrazluka, poniženja, degradacije je nešto što ja nikada, ali nikada u mom životu nisam doživela. Pritom, ja vozim 25 godina, svaki dan mog života, radila sam kao vozač, vozila po 1000+ km na odmore, svake godine. Smatrala sam da su Grci prijateljski narod, smatrala sam da su kulturni i razumni. Ja sam blago rečeno šokirana potpuno, svime što se desilo. Jedina osoba iz institucija koja se ponašala pristojno i normalno je bio pedijatar. Što se mene tiče, ovo je čist fašizam. Grčka me je videla sad i ne verujem da će više – zaključila je Ivana.