ISPLIVAO NOVI SNIMAK PANTERA: Predator vreba u okolini Vrbasa, prečešljava se teren za tragovima (VIDEO)

 ISPLIVAO NOVI SNIMAK PANTERA: Predator vreba u okolini Vrbasa, prečešljava se teren za tragovima (VIDEO)

Foto: Shutterstock – Youtube Printscreen/APFans TV

Još jedan snimak na kom se navodno nalazi crni panter za kojim se traga u Srbiji kruži društvenim mrežama. Ovoga puta, kako korisnici društvenih mreža komentarišu, životinja je uočena u Vrbasu, koji se nalazi samo 12 kilometara od Feketića gde je, prema rečima meštana, viđen juče.

Načelnik Pokrajinske inspekcije Nemanja Ivanović oglasio se za medije nakon što je dobio novi snimak i objasnio da je na teren poslat ribočuvar.

Na novom snimku (koji je navodno snimljen u okolini Vrbasa) vidi se kako crna životinja laganim hodom prelazi preko nasipa, za razliku od prethodnog snimka na kom je bežala.

Što se novog snimka tiče, još nije potvrđena autentičnost.

– Ja mislim da je to crni panter! – rekao nam je meštanin Feketića koji je snimio divlju zver navodeći da je životinja, za koju sumnja da je crni panter, bila udaljena 500 metara od parcele na kojoj je radio.

– Kako sam išao putem video sam nešto crno da stoji, ja sam prvo misli oda je to pas, i rekao sam sebi, sad ću da snimim drugaru da pošaljem i da ga zafrkavam da je to crni panter. Kako sam izvukao telefon, samo je krenuo da trči odjednom nenormalno. Svašta sam video u ataru za 10 godina koliko radim, ali ovako nešto nikada nisam video – kaže autor snimka za Srbija Danas i navodi da je u trenutku nestao i da to “nije nešto normalno što možeš da vidiš svaki dan”.

Lovočuvari su se nakon dojave odmah uputili na teren u okolinu Feketića, te su područije proveravali i juče i danas, međutim kako je rekao Nemanja Ivanović, nikakvih opipljivih tragova nije bilo.

– Snimak je veoma kratak i loš, ne možemo da zaključimo da li je u pitanju panter ili neka druga životinja – rekao je on.

Ivanović je dodao da ovoga puta nisu korišćeni dronovi i termovizijske kamere, a ekipe su prečešljale teren koliko su im to uslovi dozvolili.

Podsetimo, crni panter je navodno prvi put viđen u neposrednoj blizini Banje Junaković. Plan je, kada se panter locira, da se uspava i da se imobilizuje u Zoološkom vrtu na Paliću.

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio poslednji snimak mačke, gosti banje su se zatvorili u svoje sobe, a u okolini je zavladala tišina.

Pročitaj još