ISPLIVALI NOVI DETALJI STRAVIČNOG UBISTVA KOD VELIKE PLANE: Zbog ovoga pozeleneo od muke i pijan presudio ženi – UBIO JE JEDNIM HICEM

 ISPLIVALI NOVI DETALJI STRAVIČNOG UBISTVA KOD VELIKE PLANE: Zbog ovoga pozeleneo od muke i pijan presudio ženi – UBIO JE JEDNIM HICEM

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Nedavno, u porodičnoj kući kod Velike Plane, muškarac je pucao iz lovačkog karabina u svoju suprugu, a nesrećna žena preminula je na licu mesta.

Ubistvu je, navodno, prethodila kraća rasprava supružnika koji su do skoro bili na privremenom radu u Francuskoj. Pronađeno je oružje na licu mesta, a on se predao policijskoj patroli. Pošto ni policiji ni nadležnim organima socijalnih službi ranije nije bilo prijava za nasilje u ovoj porodici, mnogi su se pitali šta je dovelo do krvavog pira. Posle brojnih nagađanja, izvor iz istrage ispričao je za Kurir detalje koji su prethodili zločinu.

 Kobnog dana supružnici su pošli do grada, a plan je bio da on uzme pečenje iz lokalnog restorana kako bi kasnije uz svečani ručak sa prijateljima proslavili 40 godina braka. Međutim, osumnjičeni je, dok je čekao pečenje, otišao u kafanu i zaseo – kaže sagovornik i dodaje:

– Kad je žena završila sa kupovinom i frizerom, navodno se naljutila kad je shvatila da je ostao u kafani umesto da pečenje donese kući. Upala je u kafanu i počela da viče na njega i to pred svim gostima.

Izvor iz istrage kaže da se šokirao kad je video ženu na vratima kafane.

– On je tada navodno, poludeo, ali se iskontrolisao i ostao je smiren iako mu je žena govorila: “Pijanice, opet si u kafani? Idi kući, ne brukaj se više, samo piješ.” Nakon njenih reči nastao je tajac i niko nije ništa rekao, a on joj je samo rekao: “Ajde idi kući” – kaže izvor i nastavlja:

– Osumnjičeni je, prema rečima gostiju kafane, bukvalno pozeleneo od muke. Nije ništa rekao kada mu je žena otišla iz objekta i pokušavao je da se pravi da se ništa nije dogodilo.

Kako navodi izvor, muž je ubrzo potom došao u porodičnu kući i napao ženu zašto je dolazila u kafanu da ga bruka. Počela je žestoka svađa među supružnicima, i to naočigled komšinice.

– Počeli su da se vređaju i vikali su jedno na drugo. U jednom trenutku suprug je ljutito izašao iz prostorije, a žena je mislila da je otišao da ohladi glavu, kao i svaki put kad se posvađaju. Međutim, on se vratio sa starim karabinom i s vrata pucao u ženu, koju je jedan hitac pogodio u stomak. Pala je kao pokošena, dok je nesrećna komšinica zanamela od jezivog prizora. – kaže sagovornik.

Foto: Shutterstock

Kako Kurir piše, komšinica koja je očevidac zločina posle svega je doživela infarkt.

– Nesrećnica je doživela stres, i ne može da se oporavi od šoka koji je doživela. Gledala je kako joj dojučerašnji prijatelj ubija ženu dok ona sedi i pije kafu. Od subote je deca vode kod lekara, a onda je ustanovljeno da je doživela infarkt i sad je pod terapijama – kaže sagovornik.

Da podsetimo, osumnjičeni je iz lovačke puške ubio suprugu na proslavi 40 godina braka, a dva dana kasnije spremali su se za slavu Sveti Nikola, ali i ženin odlazak u penziju.

Osumnjičeni se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu branio ćutanjem, a posle hapšenja izmerena su mu čak dva promila alkohola u krvi.