ISPLIVALI DETALJI INCIDENTA NA SAVI: Oglasio se MUP povodom sinoćne filmske akcije

 ISPLIVALI DETALJI INCIDENTA NA SAVI: Oglasio se MUP povodom sinoćne filmske akcije

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Teretni brod koji se sinoć bez kontrole kretao Savom, mogao je da napravi veliku štetu i ugrozi živote ljudi, da nije bilo brze reakcije nadležnih organa. 

Rečna policija je, naime, sinoć intervenisala i spasila ljude od pomahnitalog broda koji je prevozio par stotina tona peska, u kojem je bio kapetan pod uticajem alkohola, saznaje se.

Ovim povodom MUP je objavio i saopštenje:

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za bezbednost na rekama, po dojavi da je sinoć oko 19.40 časova jedan brod udario u nekoliko splavova na jedanaestom kilometru reke Save, brzom i  fikasnom akcijom sustigli su i ukrcali se na brod u pokretu i bezbedno ga sproveli, čime je sprečeno dalje nastupanje materijalne štete i eventualne opasnosti po život ljudi.

Brod koji je prevozio pesak policija je sprovela na 3,4 kilometra reke Save i obezbedila da ne plovi dalje, a potom je kontrolom utvrđeno da je šezdesetpetogodišnji zapovednik broda imao 2,52 promila alkohola u organizmu, a sedamdsetjednogodišnji mornar 1,93 promila alkohola u organizmu.

O događaju je obavešteno Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu. U toku je uviđaj koji se po nalogu nadležnog tužilaštva vrši od strane pripadnika Inspekcije za bezbednost plovidbe Ministarstva  rađevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uz pomoć pripadnika Jedinice za bezbednost na rekama MUP-a.