ISPLIVALI DETALJI HAPŠENJA STARICE SA ARSENALOM ORUŽJA! Poznato kolika je kazna čeka

 ISPLIVALI DETALJI HAPŠENJA STARICE SA ARSENALOM ORUŽJA! Poznato kolika je kazna čeka

Foto: Profimedia/Ilustracija

 Ne znam čije je, nikad mi muž nije rekao, niti je iko do sada pitao za njega – rekla je penzionerka (72) iz Bukovča kod Negotina, u čijoj je porodičnoj kući, pre dva dana, pronađen čitav arsenal: tri karabina, pet pištolja, dve lovačke puške, automatska puška, delovi prigušivača i čak 2.306 metaka različitog kalibra.

Kako se saznaje, njoj je određen pritvor u trajanju do tri meseca, ali će ga zbog opšteg stanja i bolesti provesti u svom domu uz nanogicu. Sumnja se da je počinila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, ona je tvrdila da ne zna čije je oružje, ali da za ovaj arsenal zna još od 2014. godine, kada joj je o tome ispričao sada već pokojni suprug. On joj je, kako je objasnila, rekao da je oružje stavio u ormar za posteljinu iza uzglavlja njihovog bračnog ležaja i u uglu njihove dotadašnje spavaće sobe, iz koje se preselila u drugu, kako bi lakše negovala bolesnog supruga, koji je preminuo 2016.

 Istražiteljima je ispričala da oružje nikada nije dirala, sobu je nakon smrti muža zaključala, a ključ uvek nosila sa sobom.

Izričito je nekoliko puta ponovila da niko od njenih najbližih, njene dece i njihovih porodica, nije znao za postojanje oružja i da je to od njih pomno krila – saznaje se iz krugova bliskih istrazi.

Rekla je da se plašila mogućih posledica po svoje najbliže ukoliko bi se neko dočepao tog oružja.

U Višem javnom tužilaštvu u Negotinu ističu da zasad nema nikakvih indicija da je oružje pripadalo nekom od članova njene porodice, ali će sve biti provereno. Sin joj živi u inostranstvu, a ćerka i zet, poznati lokalni političar, u Negotinu. Za sada, takođe, nema nikavih dokaza da je oružje korišćeno u izvršenju nekih krivičnih dela.

Više javno tužilaštvo je, saznajemo, naložilo veštačenje funkcionalne ispravnosti oružja i municije, ali i DNK veštačenje pronađenog arsenala.

Pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova starica je, kada su došli kod nje, sama odvela do sobe u kojoj je bilo oružje, otključala vrata i pokazala im gde su puške, pištolji i municija. Policijski službenici su tom prilikom pronašli i oduzeli karabin marke “remington”sa optičkim nišanom, revolver nepoznate marke i kalibra, lovačku pušku bokerica “broving”, karabin sa oznakom MOD 98, ali i još lovačku pušku bokerica, model 27EM-M, lovački karabin, automatska puška M-70 sa optičkim nišanom, pištolj…