“IŠAO JE GOLIM RUKAMA NA PIŠTOLJ, TAKO JE I ZAVRŠIO” Forenzičar otkrio detalje o najopasnijem krimosu devedesetih: Ovo mi je rekao

 “IŠAO JE GOLIM RUKAMA NA PIŠTOLJ, TAKO JE I ZAVRŠIO” Forenzičar otkrio detalje o najopasnijem krimosu devedesetih: Ovo mi je rekao

Foto: Youtube/Printscreen/Zmaj Od Šipova

Mihajlo Divac, bokser s Novog Beograda smatrao se za jednog od najopasnijih kriminalaca našeg podzemlja ikada. Jedan od nezaustavljivih likova, koji je napadao i kad je u njega bio uperen pištolj, upravo je bio on. Nije se plašio nikoga, pa ni cevi. Usmrtio ga je hitac u leđa 12. februara 1995. godine.

Svi koji su znali Mihajla Divca, rođenog 1967. godine, kao jednu od njegovih glavnih osobina isticali su – ludost i hrabrost.

Bavio se boksom i bio je veoma uspešan u tome.

Za emisiju “Crna hronika” forenzičar Časlav Ristić ispričao je neke nepoznate detalje iz Divčevog života.

– Mihajlo Divac je bio srčani borac. Nije se plašio ničega. Išao je golim rukama na pištolj. Tako je i završio – rekao je za televiziju Kurir Časlav Ristić, pripadnik MUP i forenzičar.

Bio je poznat kao reketaš. Ulazio bi na splav i mirno bi rekao da mu treba novac, a ljudi bi vadili i davali mu.

Bio je pripadnik čuvene 63. padobranske brigade, a kasnije i vojne policije. Bio je u Vukovaru u Hrvatskoj i selu Osmače u Bosni i Hercegovini.

Za emisiju “Crna hronika” forenzičar Časlav Ristić ispričao je šta mu je Mihajlo Divac jednom prilikom rekao.

– Kada ga je Luka Bojović upucao u “Trozupcu” otišao sam u Urgentni centar da sa njim obavim razgovor na okolnosti. On je ležao u šok sobi. Pitao sam ga da li će reći ko je pucao na njega, a on je rekao “Ne, ne znam ko bi mogao da puca na mene” – ispričao je forenzičar Časlav Ristić.

Onda mu je Ristić rekao nešto što mu se nije svidelo.

– Nema veze znaćete kada budem došao da vas fotografišem. On me je pitao kako to misliš. Objasnio sam mu da ću ga fotografisati kada bude mrtav. Na to mi je rekao – “Inspektore, ti nisi normalan” – ispričao je forenzičar Časlav Ristić.

Ubijen je u 28. godini, posle kraće diskusije sa bivšim bokserom Radovanom Radusinovićem u pucnjavi 12. februara 1995. ispred hotela “Putnik”. Tu su bili smešteni učesnici bokserskog turnira “Beogradski pobednik”, i on je oko osam sati ujutru otišao u hotel da od takmičara Slaviše Popovića uzme fotografiju sa posvetom.

Podsetimo, dobro obavešteni poznavaoci prilika u novobeogradskom podzemlju svojevremeno su ispričali da vođa grupe sa Novog Beograda, Dejan Stojanović Keka, nikada nije krio da mu je upravo Mihajlo Divac idol, a u određenim krugovima je poznato da je od njega preuzeo par bizarnih običaja o kojima, ipak, nisu hteli detaljno da govore.

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *