“DA LI NEKO PREPOZNAJE OVOG DEČAKA?!” Iz Dunava izvučeno telo mališana sa kamenom oko vrata – izdati apeli, uključio se i Interpol (FOTO)

 “DA LI NEKO PREPOZNAJE OVOG DEČAKA?!” Iz Dunava izvučeno telo mališana sa kamenom oko vrata – izdati apeli, uključio se i Interpol (FOTO)

Foto: Shutterstock/Pixabey

Interpol je izdao takozvano crno obaveštenje, uključujući slike rekonstrukcije lica i opis deteta, za koje se veruje da je imalo pet ili šest godina, a čije je telo, opterećeno kamenom pločom i umotano u foliju, izvučeno iz Dunava, javlja “Sky News”.

Kako se navodi, u pitanju je međunarodni apel za identifikaciju dečaka pronađenog u reci Dunav u Nemačkoj. Posmrtni ostaci deteta otkriveni su u blizini Grosmeringa u Bavarskoj 19. maja prošle godine, ali se ne zna koliko je dugo bilo u vodi.

Foto: Interpol

Istražitelji veruju da je dečak imao između pet i šest godina i da je verovatno proveo neko vreme van Nemačke. Vlasti ove zemlje zatražile su od Interpola da pošalje takozvano crno obaveštenje, uključujući slike rekonstrukcije lica, za 185 zemalja članica organizacije.

Dečak je bio visok oko 110 centimetara i težak oko 15 kilograma, smeđe kose i krvne grupe 0.

Foto: Interpol

Jirgen Štok, generalni sekretar Interpola, rekao je: “Kroz ovo crno obaveštenje, Interpol poziva globalnu zajednicu za sprovođenje zakona da unakrsno proverava baze podataka i konsultuje otvorene ili nerešene slučajeve.”

“Da li neko prepoznaje ovog dečaka?” navodi se u saopštenju Interpola koji traga za dečakom čije je telo pronađeno u Dunavu, u Nemačkoj.

– Neko negde zna nešto o ovom dečaku, pa je podjednako važno da se određeni detalji javno objave.