IGRAO SA MITROVIĆEM I MAKSIMOVIĆEM: Reprezentativac objavio da je HOMOSEKSUALAC (VIDEO)

 IGRAO SA MITROVIĆEM I MAKSIMOVIĆEM: Reprezentativac objavio da je HOMOSEKSUALAC (VIDEO)

Foto: MN Press

Reprezentativac Češke i fudbaler Hetafea na pozajmici u Sparti iz Praga Jakub Jankto javno je priznao da je gej. On je na društvenim mrežama izbacio snimak uz koji je napisao da ne želi više da se krije i postavio emotivan video u kome priča o sebi i svom seksualnom opredeljenju.

Ovaj 27-godišnji vezista je kao tinejdžer otišao u Italiju i tamo je igrao za Udineze, Sampdoriju i Askoli pre nego što je prošle sezone pojačao Hetafe.

Tu je jednu godinu igrao sa reprezentativcima Srbije Nemanjom Maksimovićem i Stefanom Mitrovićem, a onda je prosleđen Sparti iz Praga gde mu je saigrač Dimitrije Kamenović. 

– Ja sam homoseksualac i neću to više da krijem. Kao i svi drugi imam svoje jake strane i svoje slabosti. Imam porodicu, prijatelje, posao koji radim najbolje što znam već godinama uz ozbiljan profesionalizam i strast. Kao i svi drugi, hoću da živim slobodno, bez straha, bez predrasuda, bez nasilja. sa ljubavlju – rekao je Jakub Jankto u svojoj poruci.

On je jedan od retkih fudbalera koji su otvoreno priznali da su gej, a njegov sadašnji klub Sparta iz Praga ga je odmah podržala javnom porukom.