I POSLE PET MESECI MISTERIJA Ubica slobodno šeta? Crna Gora ćuti – rukama joj stezao usta i nos dok nije izdahnula

 I POSLE PET MESECI MISTERIJA Ubica slobodno šeta? Crna Gora ćuti – rukama joj stezao usta i nos dok nije izdahnula

Foto: Društvene mreže

Crnogorska policija od sredine februara ćuti na pitanja o tome da li je i kada teritoriju Crne Gore napustio Gusinjanin Jetmir Gočaj (24), osumnjičen za ubistvo dve godine starije Ivane Krivokapić, u Beogradu, krajem prošle godine.

Gočaj već peti mesec izmiče policiji Srbije, koja je za njim 13. januara raspisala poternicu.

Tog Gusinjanina terete da je dvadesetšestogodišnjakinju ubio iz niskih pobuda – ljubomore, za šta je zaprećena kazna od najmanje 10 godina robije do doživotnog zatvora.

Neposredno pre nego je Srbija raspisala poternicu za njim, Gusinjanin je boravio na teritoriji Crne Gore – u rodnom mestu, ali mu se od tada gubi svaki trag.

Foto: Instagram Printscreen

Crnogorski mediji su Upravu policije 14. februara, 21. i 28. aprila, pitale kada su poslednji put i koje mere i radnje preduzeli da uhapse Gočaja, kojeg Srbija potražuje zbog ubistva, ali i kada je, prema njihovoj evidenciji, taj Gusinjanin napustio Crnu Goru.

Uprkos brojnim urgencijama, odgovor nije stigao, pišu Vijesti.

Ubica Ivane Krivokapić identifikovan je dvadesetak dana nakon zločina na Zvezdari, a srpske vlasti tada su saopštile da je Više javno tužilaštvo u Beogradu Gočaja osumnjičilo za krivično delo teško ubistvo iz niskih pobuda – ljubomore.

Sumnjiče ga da je 23. decembra 2022. godine između 00.37 i 5.30 časova ubio Krivokapićevu, sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

– On je navedenog dana došao do Ivaninog stana na Zvezdari gde je boravio od 11. decembra 2022. godine i ušao sa njom u verbalnu raspravu. Onda je krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ poneo sa sobom. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije – saopštili su 13. januara iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Tada su objasnili da su Gočaja identifikovali nakon intenzivnog operativnog rada VJT i Trećeg odeljenja Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.
Beživotno telo dvadesetšestogodišnjakinje njena braća pronašla su dan kasnije, u iznajmljenom stanu u kom je boravila.

Nakon što je zločin otkriven, Gusinjanin je na društvenim mrežama objavljivao njihove zajedničke fotografije, a pojedinim medijima je slao poruke u kojima je negirao povezanost sa ubistvom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *